RATUNKU!!

Witam!
Dzisiejszego dnia podchodze do kompa, wlanczam Mój Komputer i chcę dostac sie do cdka a tu brak ikonki. Pomyślalem ze moze reset pomoze, ale nic...

We wlasciwościach (obu cdkow) pisze:

"To urządzenie jest wyłączone. (Kod 22)
Aby włączyć to urządzenie, kliknij przycisk Włącz urządzenie."

A gdy dam Włącz to "System Windows nie moźe łączyć tego uźądzenia."

Mam Winde XP

Odpowiedzi: 4

Dobrze wiedzieć – na przyszłość się przyda w razie opresji. To mi się podoba – pełna kultura. Informacja, źe problem rozwiązany i JAK rozwiązany. A nie... Najpierw pytanie, ludzie odpowiadają, a ten po kolei neguje – w pewnym momencie pisze, źe "problem rozwiązany, moźna zamykać...". Ale co i jak to nikt nie wie :( Bierzcie przykład z kolegi strzempy :D :wink:
Pawek
Dodano
30.05.2004 00:37:43
To nie pomogło, lecz pomogło odinstalowanie zupełne wszystkich napędów i zainstalowanie...
Dzięki za pomoc.
strzempa
Dodano
30.05.2004 00:21:04
Więc odinstaluj kontroler dodatkowy z Panelu sterowania i zrestartuj komputer. Po ponownym uruchomieniu komputera kontroler zostanie zainstalowany ponownie – i miejmy nadzieję, źe skutecznie :)

PS. U mnie jest tylko jeden kontroler, nazywa się po prostu IDE, ATA/ATAPI :idea:
Pawek
Dodano
29.05.2004 23:29:20
Dzięki, ale tego juź próbowałem. To nie jest wina taśmy, bo wymieniłem na inną i to samo, pozatym wirtualny cd teź nie działa...
strzempa
Dodano
29.05.2004 22:02:56
strzempa
Dodano:
29.05.2004 21:24:00
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1