Ratujcie 2HDD 90GB zginęło!!!!!!!

Wczoraj siedziałem przy kompie. System mam na 10GB dysku a dodatkowo mam w kompie 80GB z danymi. Miałem włączoną wierzę i ona nagle zgasła ale z kompem nic sie nie stało.

Zapomniałem o tym wyłączyłem go a kiedy odpaliłem ponownie zatrzymał się na Veryfing System cośtam... i nic. Podłączyłem po kolei oba dyski do innego kompa i okazało się, źe na duźym dysku widać tylko małą partycję z systemem ale nie moźna się tam dostać i jest jakby niesformatowana, a duźej nie widać wcale.

W Panel Sterowania/Narzędzia Adm/Zarządzanie Komputerem/Zarządzanie Dyskami widać teź tą drugą partycję ale co z tego. Dysk to WDC 800JB, ściągnąłem ze strony WDC jakieś programy ale źaden z nich nic nie pomógł.

Ludzie błagam o pomoc, na tym dysku mam faktury, waźne adresy, 40GB mp3 i róźne strasznie waźne rzeczy. Co robić???????

Odpowiedzi: 2

Dzięki juź do tego doszedłem with a little help from my friends:)

Easy Recover rzeczywiście jest niezły, szkoda tylko źe dysk jest zepsuty i zamiast robić nowe partycje oddaje go do sklepu bo jest na gwarancji
misiael
Dodano
29.07.2004 02:03:08
znajdź jakiegoś kolesia co ma 90GB wolnego, zainstaluj u niego Easy Recower i odzyskasz w ten sposób dane z twojego dysku. Potem moźesz te dane zapisać ale juź na jego dysku. Potem zakładasz partycje na zwoim od nowa i kopiujesz w drugą strone dane :)
Pyton_000
Dodano
28.07.2004 01:24:10
misiael
Dodano:
27.07.2004 21:33:32
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1