Radeon 9600Pro i XP
kupiłem sobie nową a dokładniej Radeona 9600 Pro wszystko było dobrze dopuki nie zachciało mi sie instalować XP(wcześniej miałem ME i wszytko grało) A teraz mam XP i nie moge zainstalować sterownika (nawet tego co dostałem z kartą) Bo gdy go zainstaluje komputer po ponownym uruchomieniu nie chce sie do końca urochomić tylko mniej więcej w momencie w którym miałby sie ukazać pulpit restartuje sie. Pomocy jade na domyślnym odświerzaniu i mi oczy puchną !!!
Odpowiedzi: 9
Moze po prostu zainstaluj sobie winows serwer 2003 (jest nieco leprzy od XP) albo windowsa 200 (tez jest spoko). A co do karty to moze po prostu cos masz nie tak w biosie "wyseruj" biosa. I zainstaluj jakies stare sterowniki albo zainstaluj jeszcze raz Direxa. Czytalem gdzies o takich przypadkach
No dobra dzięki za porady :) moźe cosik sie wykombinuje a jak nie to wróce do starego ME bo tak wszystko cacy było
Z Catalyst–ami czasem są problemy.
W takim wypadku trzeba próbować usunąć wszystkie resztki – aplikacja cat–uninstaller. Po tej operacji dopiero ponownie wgrać sterowniki w wersji wybranej.
Zweryfikować czy DX–y włączyły akcelerację obrazu i tyle.
Oczywiście przy załoźeniu, źe wszystkie sterowniki do mobo umoźliwiające obsługę AGP x8 są zainstalowane .
W takim wypadku trzeba próbować usunąć wszystkie resztki – aplikacja cat–uninstaller. Po tej operacji dopiero ponownie wgrać sterowniki w wersji wybranej.
Zweryfikować czy DX–y włączyły akcelerację obrazu i tyle.
Oczywiście przy załoźeniu, źe wszystkie sterowniki do mobo umoźliwiające obsługę AGP x8 są zainstalowane .
A stery od monitora? Sproboj uruchomic system z obsluga VGA ( F8 przy starcie systemu) i ustwaic odpowiednia rozdzilke i odswiezanie.
Mozesz sprobowac zainstalowac stery w trybie awaryjnym.
Masz Service Pack 1? Jak nie, to zainstaluj :)
Mozesz sprobowac zainstalowac stery w trybie awaryjnym.
Masz Service Pack 1? Jak nie, to zainstaluj :)
Niestety nie mam dalszych pomysłów na rozwiązanie tego problemu.
Szczerze powiedziawszy dziwna sytułacja na Win Me pracuje stabilnie a pod Win Xp się " kisi ".
Jedynie co jeszcze przychodzi mi do głowy to dokładne zweryfikowanie poprawności montaźu karty zgodnie z instrukcją.
Szczerze powiedziawszy dziwna sytułacja na Win Me pracuje stabilnie a pod Win Xp się " kisi ".
Jedynie co jeszcze przychodzi mi do głowy to dokładne zweryfikowanie poprawności montaźu karty zgodnie z instrukcją.
Pomyłki sie zdarzają :) Zainstalowałem najpierw te stety do AGP później do karty... Niestety :( po resecie windowsa usłyszałem co prawda melodyjke ale ekran był czarny a pochwili pokazał sie napis: Input signal out of range wiem co to znaczy ale z do czego to wpiąć to juź nie
Z tym gniazdem AGP to przesadziłem, jest tylko jedno.
Więc wielkie Sorry :oops:
Spróbuj zainstalować stery AGP potem podany sterownik, ale stery które powodują Tobie problemy najpierw odinstaluj i posprzątaj.
Że w biosie jest AGP x4 nie ma znaczenia, kartra i tak powina poprawnie pracować.
Zresztą SMARTGART ( element sterownika ) sam wykryje prędkość szyny AGP.
Więc wielkie Sorry :oops:
Spróbuj zainstalować stery AGP potem podany sterownik, ale stery które powodują Tobie problemy najpierw odinstaluj i posprzątaj.
Że w biosie jest AGP x4 nie ma znaczenia, kartra i tak powina poprawnie pracować.
Zresztą SMARTGART ( element sterownika ) sam wykryje prędkość szyny AGP.
Niestety mam tylko jedno AGP na karcie i nie mam gdzie przełoźyć. Moja płyta główna to ECS K7S5A i ma obsługe tylko AGPx4 ale jest włączone w biosie. Te sterowniki co podałeś juź ściągałem. Pozostaje tylko zainstalowanie Sterów do AGP :) No nic bede próbował
:arrow: Sprawdz poprawność montarzu karty w slocie PCI.
:arrow: Spróbuj przełoźyć do innego gniazda.
:arrow: Sprawdz w Biosie AGP x 8 lub Auto.
:arrow: Instalowałeś Drivery AGP :?:
:arrow: Odinstaluj sterowniki/aplikacje ATi.
:arrow: Zainstaluj ponownie sterownik :
http://www.ati.com/support/drivers/winxp/radeonwdm–xp.html?type=xp&prodType=graphic&prod=productsXPdriver&submit.x=8&submit.y=5 ( 24.3 MB ).
:arrow: Spróbuj przełoźyć do innego gniazda.
:arrow: Sprawdz w Biosie AGP x 8 lub Auto.
:arrow: Instalowałeś Drivery AGP :?:
:arrow: Odinstaluj sterowniki/aplikacje ATi.
:arrow: Zainstaluj ponownie sterownik :
http://www.ati.com/support/drivers/winxp/radeonwdm–xp.html?type=xp&prodType=graphic&prod=productsXPdriver&submit.x=8&submit.y=5 ( 24.3 MB ).
Strona 1 / 1