RADEON 9200
Cześć :D
Kupiłam Radeona 9200 SE, 64MB. I mam z nią maleńki problem.. Kiedy podłączam kompa kablem euro do TV obraz jest czarno–biały :( Dlaczego tak się moźe dziać? Proszę o pomoc..
Dzięki
Kupiłam Radeona 9200 SE, 64MB. I mam z nią maleńki problem.. Kiedy podłączam kompa kablem euro do TV obraz jest czarno–biały :( Dlaczego tak się moźe dziać? Proszę o pomoc..
Dzięki
Odpowiedzi: 8
Ja jak kupiłm w sklepie przejściówkę do wtyczek kabli telefonicznych ze starej na nową, to sam musiałem w środku kable prawidłowo porzełanczać :)
Dla wszystkich zainteresowanych – problem rezydowal nie w ustawieniach sprzetu, lecz w samym elektronicznym sednie :)
po rozlozeniu eurozlacza zwazcie na przewody: otoz w srodku sa dwa czerwone i dwa biale. Kolorami musza byc polaczone(zlutowane). Oba czerwone maja byc podpiete do 17 pinu a biale do 20 :) masa, standardowo do obudowy. (nie napisalabym tego sama :wink: ) Gdy wszystko zrobione bedzie w ten sposob, a koloru dalej nie bedzie, problem moze byc rozwiazany na sposoby podane przez kolegow powyzej.
BTW – poprawiany kablek, byl zakupiony w Media Markcie – oryginaly nie zawsze sa najlepsze :P
po rozlozeniu eurozlacza zwazcie na przewody: otoz w srodku sa dwa czerwone i dwa biale. Kolorami musza byc polaczone(zlutowane). Oba czerwone maja byc podpiete do 17 pinu a biale do 20 :) masa, standardowo do obudowy. (nie napisalabym tego sama :wink: ) Gdy wszystko zrobione bedzie w ten sposob, a koloru dalej nie bedzie, problem moze byc rozwiazany na sposoby podane przez kolegow powyzej.
BTW – poprawiany kablek, byl zakupiony w Media Markcie – oryginaly nie zawsze sa najlepsze :P
tak jak piszą koledzy
Ustawienia narzędzi – select ouput device dalej advanced i dajesz zmień format
Ustawienia narzędzi – select ouput device dalej advanced i dajesz zmień format
Pewnie masz stary telewizor tak jak ja :( i nie obsługuje on kodowania NTSC (60Hz), musisz tak jak napisał SLAY3R zmienić kodowanie na PAL by poszło w kolorze...
Poszukaj gdzieś w panelach kontrolnych karty kodowania sygnału wideo na złączu tv. Ustaw na pal–b.
Dziekuje za odpowiedz :) .. narazie czekam jednak na inne pomysly :wink:
Dziekuje za odpowiedz :) .. narazie czekam jednak na inne pomysly :wink:
U mnie tak jest jezeli mam wlaczony na tv kanal AV gdy zmienie na np 1 lub 6 jesty kolor musisz poszukac indiwidualnie na kazdym innym telewizorku :wink:
Strona 1 / 1