Radeon 9200 problem!
Witam, mam problem z kartą graficzną radeon 9200. Ktos juz kiedyś pytał o identyczny problem, ale nie otrzymał odpowiedzi. Otóź na niektorych grach (pro evolution soccer4, doom3) w pewnym momencie wyskakuje czarny ekran i wiesza sie komputer. Następuję to podczas ładwoania gry, czasem podczas grania. Na NFS nderground 2 teź sie czasem wiesza, albo z ekranu robi sie mozaika w postaci kresek kolorowych i po chwili wyskakuj jakis błąd "vpu recover". Zmienialem sterownik na najnowszy, probowałem tez kilku starszych– nic to nie zmienia. Ratujcie :)
Odpowiedzi: 7
tzn. mialo być:
To moze sformatować na fat32 moj komputer? Moze grafika, płyta głowna lub dysk twardy ma problem z NTFS?
To moze sformatować na fat32 moj komputer? Moze grafika, płyta głowna lub dysk twardy ma problem z NTFS?
Odśiezam temat. Zmieniałem bios w płycie głownej, ale nadal lipa. Z mojego doświadczenia mogę teraz juz nieco wiecej opisac. Najczesciej wyglada to tak: Właczam windowsa, buszje po necie, pisze w wordzie– wszystko jest ok. Jednak gdy wchodzę w jakąs grę 3d (praktycznie kaźdą), po kilku–kilkunastu minutach komputer sie wiesza, po czym, albo sam sie restartuje, albo wyskakuje niebieska plansza na cały ekran z informacją, ze bład..i cos tam dalej popisane......(pewnie wiekszosc z Was zna tę planszę). Ostatnio zupelnie przypadkiem natknąłem sie włąsnie na ta planszę na laptopie kolegi. Instalowałem mu windows xp, włączyłem formatowanie partycji systemowej (przez instalator windows) na system plikow NTFS. Formatowanie przebiegło poprawnie, po czym zaczely sie ładowac pilki windowsowskie. I tu, o dziwo, przy kilkunastu procentach wyskoczyla wlasnie ta niebieska plancza zapelniona tekstem. Taka sama jak w moim przypadku. Po czym komputer sie zrestartował (tak jak i u mnie). Próbowałem instalować kilka razy na róznych płytach windows xp i zawsze to samo. W koncu zmienilem formatowanie na Fat32 i wszystko juz było ok, do konca instalacji. System był stabilny.
Wniosek: Mozwe wiec moj komputer (grafika, plyta głowna, dysk twardy?) ma tez problem z NTFS???????
Warto sprobowac sformatować dysk na ntfs i od nowa zainstalowac windows???
pozdrawiam
Wniosek: Mozwe wiec moj komputer (grafika, plyta głowna, dysk twardy?) ma tez problem z NTFS???????
Warto sprobowac sformatować dysk na ntfs i od nowa zainstalowac windows???
pozdrawiam
Czyli rozumiem, ze moja płyta główna gryzie sie z grafiką i nie ma szans, zeby to działało poprawnie?
Jeźeli tak....to kto chce kupić Radeon 9200 64mb, 128 bit ? Albo chętnie się zamienię na jakiegoś G–forca o podobnych parametrach.
Jeźeli tak....to kto chce kupić Radeon 9200 64mb, 128 bit ? Albo chętnie się zamienię na jakiegoś G–forca o podobnych parametrach.
Zobacz tu:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=26973
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=26973
Ja nie mam podkrecanego procka...
Mi takie cos wyskakuje gdy mam podkrecony procesor i co za tym idzie AGP ma podwyzszone taktowanie
Dodam, ze mam AMD DURON 2000, 256 RAM, RADEON 9200, WIN XP
Strona 1 / 1