radeon 9000 128 mb temperatura jak w piecu??
posiadam sobie taka platforme :
p4 2.4 msi 845 ge mx 512 ddr no i nieszczęsny radeon 9000 128 mb 128 bit
z przyzwyczajenia mam juz kaste otwarta bo niechce by cos sie zgrzało bo mam barracude która jest ciepła sama w sobie no i western digitala 40 gb który jest gorącym chłopcem na maxa
jak bardzo sie myliłem mysląc ze wd 40 gb sie zgrzewa kiedy na nogach poczułem ciepło z kasty akurat pykałem sobie w delta force team sabre kiedy poczułem zar bijący z mojego komputera....
zanim miałem radeona miałem sobie gf 4 440 64 mb z wiatraczkiem i było ok (jesli chodzi o temperature)
niestety radeon 9000 nie ma coolera tylko mały nieciekawy radiator
więc o co chodzi czy radeon ma byc tak gorący czy moze ja cos zle skonfigurowałem ztego co sie dowiedziałem radeon ma max agp x 4 zupełnie tak jak moja płyta stery tez mam prosto ze stronki
ludzie boje sie grac bo sie boje ze sie cos spali POMOCY
p4 2.4 msi 845 ge mx 512 ddr no i nieszczęsny radeon 9000 128 mb 128 bit
z przyzwyczajenia mam juz kaste otwarta bo niechce by cos sie zgrzało bo mam barracude która jest ciepła sama w sobie no i western digitala 40 gb który jest gorącym chłopcem na maxa
jak bardzo sie myliłem mysląc ze wd 40 gb sie zgrzewa kiedy na nogach poczułem ciepło z kasty akurat pykałem sobie w delta force team sabre kiedy poczułem zar bijący z mojego komputera....
zanim miałem radeona miałem sobie gf 4 440 64 mb z wiatraczkiem i było ok (jesli chodzi o temperature)
niestety radeon 9000 nie ma coolera tylko mały nieciekawy radiator
więc o co chodzi czy radeon ma byc tak gorący czy moze ja cos zle skonfigurowałem ztego co sie dowiedziałem radeon ma max agp x 4 zupełnie tak jak moja płyta stery tez mam prosto ze stronki
ludzie boje sie grac bo sie boje ze sie cos spali POMOCY
Odpowiedzi: 6
Rudiczek:
ale narazie nie mam kaski czy zatem jak jeszcze pochodzi kilka dni bez wiatraczka nic sie nie stanie? mam nadzieje ze nie no jesli producent nie dał wiatraczka to znaczy ze chyba wiedział ze sie tak grzeje ....albo znowu walą sciemy i oszczędzaja ...
Ja swoj coolerek kupilem za...18zl :D
A czy pochodzi – pewnie ze pochodzi, ale ja bym radzil zdjac radiator, usunac stara paste przewodzaca, przesmarowac nowa i dopiero wtedy zalozyc zdemontowany radiatorek.
ale narazie nie mam kaski czy zatem jak jeszcze pochodzi kilka dni bez wiatraczka nic sie nie stanie? mam nadzieje ze nie no jesli producent nie dał wiatraczka to znaczy ze chyba wiedział ze sie tak grzeje ....albo znowu walą sciemy i oszczędzaja ...
Rebe:
Dla tych kart 70 stopni to normalna temperatura, ale dla higieny wiatrak załóź na nią.
Jasne wiatrak niezaszkodzi :D
Na moim GF 4MX tez na radiatorze mozna bylo smazyc jajka – zalozylem cooler z Celerona 667 – karta jest schlodzona jak dobre piwo 8)
Dla tych kart 70 stopni to normalna temperatura, ale dla higieny wiatrak załóź na nią.
czyli to ze karta osiąga temperature ok 70–8– st c (szacuje na oko) i niemozna jej dotkonąc to jest ok uff kamien z serca mi spadł
zapomniałem dodac ze to nie jest nowa kara znaczy juz była w innym kompie...
zapomniałem dodac ze to nie jest nowa kara znaczy juz była w innym kompie...
Ten typ tak ma, ale nic nie stoi na przeszkodzie byś na ten radiator jakiś coolre załoźył, albo i zmienił sam radiator na taki z coolerem.
Moźe to bś wręcz wskazane, jeźlei temperatura odbija isę na tej, którą dysk osiąga.
Moźe to bś wręcz wskazane, jeźlei temperatura odbija isę na tej, którą dysk osiąga.
Strona 1 / 1