radek 9600– kilka pytań
nadzsedł ten upragniony dzień, mam nowego Radeona 9600 pro firmy GIGABYTE i mam kilka pytań:
1.moja stara karta to był FX 5200 i jak usuwam od niej sterowniki to jakieś błędy wywala a poza tym mam płytę na chipsecie nForce 2 więc moźe ja nie to usuwam co ja mam z tym zrobić?? ja kiedyś widziałem program do usuwania sterów od nvidi ale nie moge znaleźć, da ktoś linka??
2. na programie v–tuner pokazuje mi tylko temp. rdzenia, czy ta karta nie ma czujników na pamięci?? i czasami ten program wariuje
3. jakie stery do tej karty beda najlepsze? bo ja się nie orientuje
4.wszystko na ustawieniach nominalnych w 3D mArk 2001 11100pkt. w 3D MArk 03 3310 czy to sa dobre wyniki jak na tę kartę??
na dole daję screen z Aidy
1.moja stara karta to był FX 5200 i jak usuwam od niej sterowniki to jakieś błędy wywala a poza tym mam płytę na chipsecie nForce 2 więc moźe ja nie to usuwam co ja mam z tym zrobić?? ja kiedyś widziałem program do usuwania sterów od nvidi ale nie moge znaleźć, da ktoś linka??
2. na programie v–tuner pokazuje mi tylko temp. rdzenia, czy ta karta nie ma czujników na pamięci?? i czasami ten program wariuje
3. jakie stery do tej karty beda najlepsze? bo ja się nie orientuje
4.wszystko na ustawieniach nominalnych w 3D mArk 2001 11100pkt. w 3D MArk 03 3310 czy to sa dobre wyniki jak na tę kartę??
na dole daję screen z Aidy
Odpowiedzi: 4
dzieki za odpowiedzi i za link, ja na swoich pamięciach np. lece na 700 mhz ale po chwili w 3d mark robia sie parzace, wiec jeźeli kupie radiator to mi sie chyba opłaci
Do chłodzenia kostek uźyłem pokrojonego radiatora z Celerona Slot 1, jeśli masz jakiś stary radiator to teź pokombinuj. Na Allegro moźna znaleźć sporo radiatorów, lecz ich cena mnie odstraszyła (od 32zł za 8 radiatorów). Jeśli twoje chłodzenie ze starej grafiki będzie pokrywało całe kości to nie ma problemu.
Benchmarka na podstawie Doom3 nie spotkałem, ilość klatek moźna uzyskać po wcisnięciu klawiszy
i wpisaniu
załaduje się testowy demos, pomiaru dokonaj przez trzykrotne uruchomienie, za drugim razem powinno podać wynik wiąźący.
Na tweaku jest temat o tej karcie link
Benchmarka na podstawie Doom3 nie spotkałem, ilość klatek moźna uzyskać po wcisnięciu klawiszy
ALT + CTRL + ~
i wpisaniu
timedemo demo1
załaduje się testowy demos, pomiaru dokonaj przez trzykrotne uruchomienie, za drugim razem powinno podać wynik wiąźący.
Na tweaku jest temat o tej karcie link
jak dostanę power któregoś dnia to zrobie format :? :? podkciłem teraz rdzeń na 400@465 i z temperaturka jest wszystko ok ale po 3D MArku pamięci są strasznie gorące po minimalnym podkręceniu, jakie chłodzenie byście proponowali na pamięci?? bo one sa kwadratowe a nie prostokątne jak w mojej starej karcie, a czy radiatory na pamięci prostokątne moge zamontowac na moje ??
tera w 3DMArk 01 mam około 13k pkt a w 3Dmark 04 mam 4050
i skąd wziąć benchmark DOOM 3??
screen z Aidy po podkręceniu:
tera w 3DMArk 01 mam około 13k pkt a w 3Dmark 04 mam 4050
i skąd wziąć benchmark DOOM 3??
screen z Aidy po podkręceniu:
1. Najlepiej to by było zrobić formata, ale na upartego moźesz posłuźyć się programem DriverCleaner. Proponuje odinstalować wszystko co jest moźliwe do usunięcia (związanego z ta grafą ofc) z poziomu panelu sterowania ("Dodaj lub usuń programy") następnie moźesz uruchomić komputer w trybie awaryjnym (klawisz F5 w momencie bootowania) i uźyć Driver Cleanera do usunięcia pozostałości. Po usunięciu wszystkiego i resecie powinno być wszystko gotowe do zainstalowania nowych sterów.
2. Z tego co wiem czujnika na pamięciach nie ma, Gigabyte i tak daje wyjątkowo ten czujnik na rdzeniu, inne karty tego nie mają (mowa o R9600pro)
3. Ja ostatnio uźywałem Catalystów 4.9 do czasu zwlaenia się karty (przez upgrade biosu karty :evil: ), w Doomie3 dają porządnego kopa, u mnie 10 klatek na sekunde więcej w porównaniu z Omegami nowymi.
4. Wyniki w normie.
2. Z tego co wiem czujnika na pamięciach nie ma, Gigabyte i tak daje wyjątkowo ten czujnik na rdzeniu, inne karty tego nie mają (mowa o R9600pro)
3. Ja ostatnio uźywałem Catalystów 4.9 do czasu zwlaenia się karty (przez upgrade biosu karty :evil: ), w Doomie3 dają porządnego kopa, u mnie 10 klatek na sekunde więcej w porównaniu z Omegami nowymi.
4. Wyniki w normie.
Strona 1 / 1