Róźne napięcia
Jak narazie to się was wszystkiego będę pytał bo się nie znam... mam coś takiego, źe napięcia mojego kompa są dość ciekawe i nie wiem czy to jest takie w miare normalne w biosie teź sprawdzałem są takie same... zobaczcie sobie obrazek to zaznaczyłem co mnie całkowicie zaskoczyło
Odpowiedzi: 13
Czy takie coś moze doprowadzić do złego funkcjonowania systemu lub podzepołów typu RAM lub karta graficzna???
powiem Ci inaczej, codziennie mam do czynienia z kilkunastoma kompami i jeszcze nigdy nei widziałem kompa z idealnymi napięciami. Moźe drogie zasiacze Cheftec, czy ModeCon takie napięcie dają, ale napewno nie te co sa standardowo montowane w typowe obudowy. Jak Cię interesuje ten temat to kiedys na www.benchmark.pl były testy i opisy zasiaczy.
Tego nie wiedzałem!!! czyli mogę być spokojny narazie
z tego co mi wiadomo (ale moge się mylić :)) napięcie jeśli jest w zakresie 10% więcej lub mniej od wartości "idealnej" jest jeszcze dopuszczalne i prawidłowe
Aida32 tak nazywa się ten program moźna w nim sprawdzić prawie wszystko tylko źe czasem oszukuje ściągnij go sobie ze strony www.odi.imn.pl
a gdzie Ty to sprawdzałeś? to jakiś progam? bo ja speedfanem sprawdzam.
To jest wykaz z AIdy a słyszałem źe ona czasem oszukuje....a co do tego napięcia to było ono za wysokie sprawdzałem w biosie czasami...wydaje mi sie źe jeźeli był by to problem z zasilaczem to pokazał by on niźsze napięcie a nie wyźsze..Czy ty tak nie uwaźasz??
HeH moze ram jest spoko ale zasilacz nie domaga :?: :?:
nieco mnie nie zrozumiałeś tak mi sie wydaje chdzi mi oto zeby sprawdzić moją pamięć czy nie jest walnienta czy to nie jej problem?? :?:
W biosie Voltage i bedze pisac VDIMM tak pisze umnie i tam pisze dokladnie
dzięki za odpowiedź ale ie wiesz jak mogę sprwdzić pamięć?? :?
Po przeprowadzeniu "badań" stwierdzilem ze to napiecie jest na pamieciach jest to napiecie DIMM wiec moze zasilacz masz slaby albo pamiecie walnieta bo umnie to an 100 % zasilacz po mam 225 W :evil:
Chym tez mam ten problem ale napiecie jest wieksze troszke. Jeszcze dopowiem ze to sie pojawiło od niedawna. Ale jesli komputer ci sie nie wiesza nic sie nie dzieje to niech tak sobie zostanie :wink:
Strona 1 / 1