"Trwa zamykanie systemu Windows"

Po probie wylaczenia komputera windows zatrzymuje sie w momencie kiedy na ekronie widnieje "Trwa zamykanie systemu Windows". Mam xp sp2. Wydaje mi sie ze jest to wina glupiego program SpeedXP.exe. poustawialem sobie jakies tam rzeczy (widoczne na foto) i zamiast byc lepiej jest gorzej. Przestal sie wylaczac i uruchamiac ponownie. Pytanie dlaczego nie wylacze tych opcji w tym SpeedXP.exe. Zrobie to ale zatwierdzone one bede po restarcie kompa (czyli to czego ja zrobic nie moge). zmiany nie zostaja zapamietane w sytuacji kiedy recznie wylacze kmputer, w momencie gdy na ekranie widnieje info "Trwa zamykanie systemu Windows"

Odpowiedzi: 8

juz tak zrobilem :)
smrn
Dodano
24.12.2005 00:32:33
A nie mozesz poproestu zrobis reinstalacji windowsa i bedzie looz?? Zgraj wazniejsze pliki na plyty albo gdzie indziej i bedzie po sprawie. :D
Ps. I programiku na drugi ran nie instaluj :]
Sir Nigel
Dodano
24.12.2005 00:17:50
wlasnie nie. na szybko przegladalem problemy mego typu i natknalem sie tylko zwiazane z Ad–Aware.
wszystko bylo ok dopuki doputy nie zaczalem sie bawcic tym speedxp.
do czyszczenia kompa uzywam System Mechanic 5 Professional i antywira nod32.
smrn
Dodano
20.12.2005 00:05:29
Stałe pytanie:
– uzywasz Ad–Aware ?
EL NINO
Dodano
19.12.2005 13:33:31
blad myslowy :P chodzilo mi ze sie nie uruchamia ponownie.
smrn
Dodano
19.12.2005 12:50:45
smrn:
moj xp dlaej sie nie uruchamia.

Coś mi się zdaje, źe problem inaczej był przedstawiony – moźe zdecyduj się – nie uruchamia czy nie zamyka ?? W tym drugim przypadku – nie zamykania – to uźyj wyszukiwarki i sprawdź koncepcje, które przewinęły się w archiwum forumowym – wystarczy wpisać do tej wyszukiwarki na ten przykład "trwa zamykanie" i zaznaczyć wyszukiwanie wszystkich słów.
Żółty
Dodano
19.12.2005 12:46:52
wlasnie mialem pisac. udalo mis ie wylaczyc to wszytsko. przywracanie systemu nic nie dalo (wczorajk probowalem) bo mialem tylko jedno z dnia wczesniej – po uzyciu tego narzedzia speedxp. teraz opcje te sa powylaczane a moj xp dlaej sie nie uruchamia.

nie mam pomyslu jak sie z tym uporac.
smrn
Dodano
19.12.2005 12:38:43
Skoroś pewny, źe to przez SpeedXP to uźyj przywracania systemu i przywróć go do stanu sprzed zabaw tym programikiem.
Żółty
Dodano
19.12.2005 12:31:10
smrn
Dodano:
19.12.2005 11:39:19
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1