"trwa wyszukiwanie elementów..."
Czesc,
od 2 dni dokucza mi wredny problem, mianowicie gdy otwieram okna folderów po kilku udanych próbach explorator pokazuje mi "puste" okno i informacje na dolnym pasku informacji "trwa wyszukiwanie elementów...". Wówczas pozostaje mi tylko zamknąć okno poprzez "x" lub alt+ctrl+del.
Pojawia się komunikat "program nie odpowiada..".
Co moze byc powodem takiego dzialania..?
dziekuje za pomoc
od 2 dni dokucza mi wredny problem, mianowicie gdy otwieram okna folderów po kilku udanych próbach explorator pokazuje mi "puste" okno i informacje na dolnym pasku informacji "trwa wyszukiwanie elementów...". Wówczas pozostaje mi tylko zamknąć okno poprzez "x" lub alt+ctrl+del.
Pojawia się komunikat "program nie odpowiada..".
Co moze byc powodem takiego dzialania..?
dziekuje za pomoc
Odpowiedzi: 4
jeśli twoje partycje mają system plików NTFS to moźe pomóc:
start –> uruchom –> regedit –> OK
klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\FileSystem
tworzysz wartość DWORD o nazwie NtfsDisableLastAccesUpdate i dfajesz jej dane 00000001
start –> uruchom –> regedit –> OK
klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\FileSystem
tworzysz wartość DWORD o nazwie NtfsDisableLastAccesUpdate i dfajesz jej dane 00000001
a co to za hdd? moze na stronie producenta bedzie oprogramowanie do sprawdzania dysku.
tak, oczywiscie zwrocilem uwage. dotyczy to w zasadzie wszystkich folderów. Przychodzi mi na mysl ewentualny problem z dyskiem twardym, ale HDD LIFE wskazuje ze wszystko OK.. Moze istnieje lepszy program do detekcji HDD. A moze to nie HDD..
zwróciłeś moźe uwagę, czy takie zachowanie występuje w przypadku otwierania mojego komputera lub jakiegoś jednego konkretnego folderu, czy nie ma znaczenia co otwierasz??
Strona 1 / 1