"Pomoc w złoźeniu kompa"...
Witam, długo się zastanawiałem nad tym czy zwracać się o pomoc na forum, ale spróbowac moźna
Chodzi o to, źe mam młodszego kolegę którego rodziców nie stać na kupno komputera, pozatym oni nie mają o tym pojęcia i uwaźają, źe komputer jest tylko do grania i nie jest potrzebny w domu do niczego
Jak to się nazywa? Zacofanie?...
W kaźdym razie mój młody kolega przychodzi do mnie co jakieś parę dni posiedzieć na necie albo pograć sobie w jakąś giercę
No w końcu kompa mam teź do grania co jakiś czas dla rozrywki.
Widać chłopak się interesuje Internetem, kompami, grami itp., no i jakoś dziwnie naleciało mnie na to by jakoś skołować mu coś na początek
No i tutaj zwracam się do forumowiczów, moźe macie jakieś zbędne części od kompa i moglibyście się ich pozbyć?
Moźecie mi zaufać, mam kompa i nie chce nic dla siebie po prostu chciałem komuś sprawić trochę radości
Sam w sumie dostałem swojego kompa w prezencie od źyczliwej osoby i wiem jakie to wspaniałe.
Chodzi o to, źe mnie teź nie stać na zorganizowanie całego kompa a czasami u ludzi sprzęt się wala gdzieś po szafkach i moźe by tak komuś się przydał
Monitor juź mam, mój 14 na początek będzie o.k.
Zasilacz ATX naprawiany ale sprawny, teź będzie o.k
CD–ROM jest
Dysk 20GB z Badami ale podzielony na partycje tak aby ominąć te sektory.
Muzyka juź jest
Myszka i klawiatura teź są
Brakuje właśnie najdroźszej części, na którą mnie nie stać :(
Płyta Głowna , procek, pamięci, obudowa, grafika.
Wydaje mi się, źe na początek jakiś 500Mhz byłby o.k. tak źeby coś moźna było zrobić na tym kompie.
Jeśli jest ktoś kto mógłby mi pomóc poskładać tego kompa prosiłbym o pomoc postaram się jakoś odwdzięczyć.
Chodzi o to, źe mam młodszego kolegę którego rodziców nie stać na kupno komputera, pozatym oni nie mają o tym pojęcia i uwaźają, źe komputer jest tylko do grania i nie jest potrzebny w domu do niczego
Jak to się nazywa? Zacofanie?...
W kaźdym razie mój młody kolega przychodzi do mnie co jakieś parę dni posiedzieć na necie albo pograć sobie w jakąś giercę
No w końcu kompa mam teź do grania co jakiś czas dla rozrywki.
Widać chłopak się interesuje Internetem, kompami, grami itp., no i jakoś dziwnie naleciało mnie na to by jakoś skołować mu coś na początek
No i tutaj zwracam się do forumowiczów, moźe macie jakieś zbędne części od kompa i moglibyście się ich pozbyć?
Moźecie mi zaufać, mam kompa i nie chce nic dla siebie po prostu chciałem komuś sprawić trochę radości
Sam w sumie dostałem swojego kompa w prezencie od źyczliwej osoby i wiem jakie to wspaniałe.
Chodzi o to, źe mnie teź nie stać na zorganizowanie całego kompa a czasami u ludzi sprzęt się wala gdzieś po szafkach i moźe by tak komuś się przydał
Monitor juź mam, mój 14 na początek będzie o.k.
Zasilacz ATX naprawiany ale sprawny, teź będzie o.k
CD–ROM jest
Dysk 20GB z Badami ale podzielony na partycje tak aby ominąć te sektory.
Muzyka juź jest
Myszka i klawiatura teź są
Brakuje właśnie najdroźszej części, na którą mnie nie stać :(
Płyta Głowna , procek, pamięci, obudowa, grafika.
Wydaje mi się, źe na początek jakiś 500Mhz byłby o.k. tak źeby coś moźna było zrobić na tym kompie.
Jeśli jest ktoś kto mógłby mi pomóc poskładać tego kompa prosiłbym o pomoc postaram się jakoś odwdzięczyć.
Odpowiedzi: 19
Witam.
W pierwszej kolejności chciałbym podziękowac koledze Rebe on wie za co... 8)
Nastepnie koledze brtx za podarowanie karty graficznej która śmiga super, bo sprawdzalem :)
Próbowałem skontaktowac się z kolegą mettal ale niestety nieodp. na PW :(
A szkoda, nagrywara tez by sie zdała :)
W kaźdym razie, dziękuję Panowie za pomoc!
Brakuje jeszcze tylko obudowy ATX do końca "budowy".
Jak poskładam to do kupy to podeślę tutaj na forum jakieś zdjęcia jak to wszytsko wygląda.
Dziękuję za pomoc, widac sa jeszcze źyczliwi ludzie.
P.S. Jesli ktoś by jeszcze znalazł to zapraszam na PW.
W pierwszej kolejności chciałbym podziękowac koledze Rebe on wie za co... 8)
Nastepnie koledze brtx za podarowanie karty graficznej która śmiga super, bo sprawdzalem :)
Próbowałem skontaktowac się z kolegą mettal ale niestety nieodp. na PW :(
A szkoda, nagrywara tez by sie zdała :)
W kaźdym razie, dziękuję Panowie za pomoc!
Brakuje jeszcze tylko obudowy ATX do końca "budowy".
Jak poskładam to do kupy to podeślę tutaj na forum jakieś zdjęcia jak to wszytsko wygląda.
Dziękuję za pomoc, widac sa jeszcze źyczliwi ludzie.
P.S. Jesli ktoś by jeszcze znalazł to zapraszam na PW.
brtx:Moge nieodplatnie przekazac karte na AGP Riva TNT2 32MB. Sprawna.
Witaj, no proszę :shock: a jednak i jest karta 8)
Super!
Skontaktuje się z Tobą na PW.
Bardzo Ci dziękujuę, to bardzo cenny podarunek :)
Moge nieodplatnie przekazac karte na AGP Riva TNT2 32MB. Sprawna.
Peter_l:Nic z tego. Grafa padnięta. Całkowicie. I do tego chyba bank PCI spieprzylem przy okazji :[ :oops:
Chyba dlatego, źe byłoby za dobrze :(
W kaźdym razię dziękuję za dobre chęci :)
Nic z tego. Grafa padnięta. Całkowicie. I do tego chyba bank PCI spieprzylem przy okazji :[ :oops:
Ja mam do zaproponowania nagrywarke CD–RW, wiem ze to nie dokonca to o co autor postu prosi,no ale palnik tez sie przyda :wink:
Jest to Lite–On LTR 52327S,nagrywarka ma dwa lata, ale rok spedzila poza kompem, trzeba by bylo ja rozebrac i przeczyscic, bo czasem ma problemy z odczytem plyt, jesli by Cie to interesowalo to daj znac, a jak znajde cos jeszcze to tez napisze.
Oczywiscie sprzet proponuje calkowicie za darmo,koszt ewentualnej przesylki tez pokryje
Jest to Lite–On LTR 52327S,nagrywarka ma dwa lata, ale rok spedzila poza kompem, trzeba by bylo ja rozebrac i przeczyscic, bo czasem ma problemy z odczytem plyt, jesli by Cie to interesowalo to daj znac, a jak znajde cos jeszcze to tez napisze.
Oczywiscie sprzet proponuje calkowicie za darmo,koszt ewentualnej przesylki tez pokryje
Chciałbym zaznaczyć, źe w pierwszym poście napisałem, źe nie mogę kupić, bo niestety nie stać mnie, a wy piszecie o allegro, źe "miałem ale nie mam" itp.
Przeczytajcie dobrze co napisałem w pierwszym poście :(
Naprawdę... gdyby było mnie stać, bez wahania kupiłbym chłopakowi kompa, ale źe na razie sam skręcam się z powodu braku kasy postanowiłem zapytać na forum...
Po prostu szukam źyczliwych ludzi ktorzy mogą mi pomóc...
Pozdr.
Przeczytajcie dobrze co napisałem w pierwszym poście :(
Naprawdę... gdyby było mnie stać, bez wahania kupiłbym chłopakowi kompa, ale źe na razie sam skręcam się z powodu braku kasy postanowiłem zapytać na forum...
Po prostu szukam źyczliwych ludzi ktorzy mogą mi pomóc...
Pozdr.
Over – widać zasłuźyli. tak jak i Ty za opowieści co miałeś i sprzedałeś, kóre do tego do tematu wnoszą ..... no własnie co – poza wzrostem stanu licznika ? – Pytanie jest retoryczne i daruj sobie zamiar odpowiedzi
Rebe:The End:Dzięki ReBe za wsparcie :)
Prosźę bardzo. Zawsze chętnie korzystam z okazji gdy mozna komuś dosrać :mrgreen:
..O czym juz znaczna część uźytkowników zdołała się przekonać
miałem GF4 MX 440, chętnie bym się jej pozbył ale.. jesteś za późno :] – sprzedałem za 50zł
Rebe:The End:Dzięki ReBe za wsparcie :)
Prosźę bardzo. Zawsze chętnie korzystam z okazji gdy mozna komuś dosrać :mrgreen:
..O czym juz znaczna część uźytkowników zdołała się przekonać
miałem GF4 MX 440, chętnie bym się jej pozbył ale.. jesteś za późno :] – sprzedałem za 50zł
Tylko jest jeden problem – pamięć w rzeczywistości ma 8 MB bo 3 kości rzadko działają. To się nazywa syfny Mint. Taka karta to nie bardzo. Zresztą – jak będziesz chciał to do dyspozycji. Moźe pokombinuje dziś z nią
cześć Peter_l no super sprawa :)
Karta 32MB 8)
Tak więc karta graficzna juź jest :)
Dostałem teź sygnał od jednego uźytkownika, źe ma procka Celeron 300A który jakoś podkręcony jest do 500Mhz ale nie jest 100% źe działa...
P.S. Peter_l skontaktuje się z Tobą na PW dzisiaj :)
Pozdr.
Karta 32MB 8)
Tak więc karta graficzna juź jest :)
Dostałem teź sygnał od jednego uźytkownika, źe ma procka Celeron 300A który jakoś podkręcony jest do 500Mhz ale nie jest 100% źe działa...
P.S. Peter_l skontaktuje się z Tobą na PW dzisiaj :)
Pozdr.
Mam Rivę TNT 2 M64 32 MB – średniawo
The End:Dzięki ReBe za wsparcie :)
Dzięki ReBe za wsparcie :)
Kolego PrzemykMTW jest to dla mnie dobra wiadomość od Ciebie :) Tylko teraz wszystko zaleźy jaki procek uda się zdobyć, AMD czy INTELL, zobaczymy.. na razie zrobimy tak, źe poczekam z wszytskim i jeśli uda się załatwić procka AMD to zgłoszę się do Ciebie, jesli INTEL'a to będe szukał dalej.
Nie chcę brać wszytskiego bez opamiętania, nie chodzi o ilośc a o zloźenie jednego kompa.
Pozdrawiam was serdecznie.
Endi
Kolego PrzemykMTW jest to dla mnie dobra wiadomość od Ciebie :) Tylko teraz wszystko zaleźy jaki procek uda się zdobyć, AMD czy INTELL, zobaczymy.. na razie zrobimy tak, źe poczekam z wszytskim i jeśli uda się załatwić procka AMD to zgłoszę się do Ciebie, jesli INTEL'a to będe szukał dalej.
Nie chcę brać wszytskiego bez opamiętania, nie chodzi o ilośc a o zloźenie jednego kompa.
Pozdrawiam was serdecznie.
Endi
sorka za poprzedniego posta nie doczytalem twojego i widocznie źle go zrozumiałem :oops: narka sorka
Mam płytę główną do AMD K6–obsłuźy procki 300–500 MHz,symbolu nie pamiętam, moge oddać ale bez procka to na nic się nie zda. Procek mam Pentium 166 MMX, ale chyba to za mało....Radiator i wentyl teź dam do płyty,niestety bez zaczepów,ale moźna przykleić:lol: . Modem ISDN 128kb,kabel ISDN 1,5m teź mogę dać. Moźe ktoś się zaoferuje z jakimiś podzespołami i wspólnymi siłami coś skleimy dla dzieciaka.Bez procka to nici z tego...
Gacek1990:....np płyty główne,, są one dość stare tak więc płyty te są dość stare.
To tak dla rozweselenia niektórych w kwestii maślanego masła.
Gacek1990 – bądź tak dobry i przed napisaniem kolejnego posta przyczytaj dokladnie ten, na który chcesz odpowiedzieć. Pozwoli to uniknąć udzielania informacji w kwestiach, o które Autor nie pyta.
wiesz co na ALLEGRO sprzedają bardzo tanio np płyty główne,, są one dość stare tak więc płyty te są dość stare.Znajdziesz tam równierz starsze typy procków jak i rownierz kart grafcznych i za optymalną sume w twoim przypadku uskladasz całą jednostkę centralną. POZDRO :)
Jeźeli chodzi o takie sprawy (montaź–demontarz jednostki) to polecam sie na przyszłość
Jeźeli chodzi o takie sprawy (montaź–demontarz jednostki) to polecam sie na przyszłość
Strona 1 / 1