"Moje dokumenty" na Dysku D (?)

Czy i jak moźna skonfigórować folder Moje dokumenty (obrazy, wideo, muzyka) aby móc bez problemu wywoływać bezpośrednio te foldery z "menu start" :?: Na dysku C chciałbym mieć tylko oprogramowanie i programy.
Naturalnie uźywam Windows XP :)

Odpowiedzi: 6

o jaki konkretnie skrót ci chodzi

A ci z komputer świat'a... bez komentarza
MetaVirus
Dodano
11.11.2005 02:12:13
OK, zrobione :? lecz nie mam pewności co do lokalizacji umieszczenia skrótu "Moje dokumenty" (dysk D), czy ten poprzedni powinienem skasować i w jego miejsce zrobić drugi z dysku D umieszczając go na dysku C w jakiejś szczególnej lokalizacji :?: Po wywołaniu Moje dokumenty w menu start mam wraźenie jakbym miał podwójne dokumenty, jedne wyźej pod pulpitem, patrząc na kolejność folderów a drugie naciskajac nowo utworzony skrót lub naciskajac folder współurzytkowy (dokumenty) w "Mój komputer" faktycznie jest dysk D. Proszę o bardziej szczegółową odpowiedz, gdyź niechciałbym zrobić tu źadnego błędu a zaleźy mi na prawidłowym skonfigórowaniu tego elementu systemu.
P.S. Telefonowałem nawet w tej sprawie do redakcji Komputer Świata i tu uwaga :!: podobno nie ma takiej moźliwosci wogóle, bo Moje dokumenty to podobno pliki systemowe i nie moźna ich ruszać.
Calypso
Dodano
11.11.2005 02:02:59
Kazdemu uzytkownikowi musisz w podobny sposob utworzyc "Moje Dokumenty"...
Batou
Dodano
10.11.2005 21:13:16
Dzięki :D natomiast co z pozostałymi urzytkownikami tego samego komputera tz. czy ich dokumenty rowniez beda działały z automatu na dysku D czy tez nalezy je osobno utworzyc w analogiczny sposób :?:
Calypso
Dodano
10.11.2005 15:01:03
Prawym przyciskiem myszy na Moje Dokumenty/Właściwości/Element Docelowy/Przenieś...Ustaw sobie lokalizacje folderu Moje Dokumenty...Powodzenia
Wiech
Dodano
10.11.2005 09:38:42
Jest takie narzedzie ktore nazywa sie "TweakUI" – mozesz nim przeniesc folder "Moje dokumenty" na inny dysk (ja tak robie i polecam innym). Oczywiscie program zalatwia tylko sprawe przekierowania odwolania do folderu, a nie kopiuje Ci wszystkie twoje dokumenty – to juz mozesz zrobic sam.
Program jest darmowy i dostepny na stronie Microsoftu, niestety nie widzialem go w wersji polskiej...
Batou
Dodano
10.11.2005 03:17:09
Calypso
Dodano:
10.11.2005 01:39:00
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1