"DISK BOOT FAILURE" POMOCY!!!!!

Witam!

Wczoraj zakupiłem nowy dysk (Seagate 80Gb), w programie PowerQuest PartitionMagic 7.0 utworzyłem nowe partycje, skonwertowałem je na FAT32.
Następną czynnością była próba zainstalowania windowsa XP, ustawiłem w BIOSIE aby komputer bootował z CD, ruszyła instalacja najpierw wyszukiwanie sterowników, później format i kopiowanie plików po czym naleźało uruchomić komputer ponownie. Zmieniłem w BIOSIE ustawienia na wcześniejsze lecz cały proces zaczynał się od początku. Próbowałem wielu sposobów aby postawić system; bawiłem się w ustawieniach biosu, zmieniałem kable, instalowałem winde 98– co zresztą się nie udało.
Gdy podłącze stary dysk jako master, a nowy jako slave to oba są wykrywane.
Jedyny sposób w jaki udaje mi się zainstlować XP na nowym dysku to podłączenie obydwu twardzieli i wybranie którejś z "nowych" partycji. Jednak po odłączeniu starego hdd pojawia się napis "DISK BOOT FAILURE".
Juź drugi dzień poświęciłem na zrobienie tego dysku,straciłem godziny czytając grupy dyskusyjne na googlach i nic :(

Jeźeli ktoś jest w stanie mi pomóc to bardzo o to proszę!
Z góry wielkie dzięki!

Odpowiedzi: 1

Mozesz napisac po kiego grzyba potrzebny jest PartitionMagic ? To juz nie mozna podlaczyc dysk jako master, odpalic kompa z plyty XP, zalozyc na dysku partycje i formatowac ? Moze jednak sprobujesz ? Przy okazji partycja stanie sie aktywna ?
Nie baw sie po dwa dni byle czym, a uzyj tego co jest pod reka.
Ten dysk nie jest przypadkiem SATA ?

BTW, tytulowy komunikat to wynik "usuniecia" plikow startowych znajdujacych sie na odpietym dysku.

Dlaczego FAT32 ? Nie chcesz aby Twoje dane byly lepiej zabezpieczone ?
EL NINO
Dodano
31.12.2005 20:34:59
Jeruzalem
Dodano:
31.12.2005 19:25:34
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1