Pytanko o drukarke
Mam drukarke Cannon S330 i mam pewien problem polegajacy na tym ze chce powiedzmy drukowac tekst ,drukarka niby pracuje ale wypluwa z siebie biale kartki.
Myslalam ze to moze sprawa wkladow z tuszem ale zalozylam nowe czarny i kolor i to nic nie pomoglo.
Wyinstalowalam printer i ponownie go zainstalowalam najnowszymi sterownikami ze strony Cannona i mam caly czas to samo.
Dodam ze mam XP HE
Z gory dziekuje za pomoc , pozdrawiam B
Myslalam ze to moze sprawa wkladow z tuszem ale zalozylam nowe czarny i kolor i to nic nie pomoglo.
Wyinstalowalam printer i ponownie go zainstalowalam najnowszymi sterownikami ze strony Cannona i mam caly czas to samo.
Dodam ze mam XP HE
Z gory dziekuje za pomoc , pozdrawiam B
Odpowiedzi: 5
Myśle źe zabezpieczenia z wkładów zdjełaś.
W sterownikach powinna być opcja czyszczenia wkładów,podejrz teź ilość tuszu.
Przeinstaluj jeszcze raz prawidłowo drukarke–sprawdz ten nowy sterownik czy do tej drukarki i XP.
Podepnij drukarke pod inny komp najlepiej z systemem WIN98 i sprawdz,jak nic moźe jej koniec.
W sterownikach powinna być opcja czyszczenia wkładów,podejrz teź ilość tuszu.
Przeinstaluj jeszcze raz prawidłowo drukarke–sprawdz ten nowy sterownik czy do tej drukarki i XP.
Podepnij drukarke pod inny komp najlepiej z systemem WIN98 i sprawdz,jak nic moźe jej koniec.
Drukarka jest podlaczona przez USB .
Natomiast nie sadze aby tusz mogl zaschnac poniewaz jak pisalam dalam nowe wklady z tuszem a one sa za razem glowica drukujaca.W swoich obejmach maja styki i na wkladach sa takie same (oczyscilam je spiryrusem)
takze to nie tu niestety lezy problem.
Pozdrawiam i dzieki za odzew.
:D :D :D
Natomiast nie sadze aby tusz mogl zaschnac poniewaz jak pisalam dalam nowe wklady z tuszem a one sa za razem glowica drukujaca.W swoich obejmach maja styki i na wkladach sa takie same (oczyscilam je spiryrusem)
takze to nie tu niestety lezy problem.
Pozdrawiam i dzieki za odzew.
:D :D :D
Mam tak samo. Tyle tylko, źe moja drukarka pracuje w sieci i podłączona jest do innego komputera. Ale niestety nie wiem jak pomóc. Aha... w moim przypadku nie chodzi o zaschnięty tusz, bo drukarka drukuje, tylko, źe z komputera do którego jest podłączona.
Jesli drukarka przez pewien czas nie byla uzywana, to mogl zaschnac w glowicy tusz.
Jak podłączona drukarka do kompa przez USB czy kabel z duźymi wtyczkami.
Strona 1 / 1