pytanko dotyczace formatowania i spraw z tym zwiazanych
hejka mam 2 pytanka bo juz nie mam sily do tych komunikatow typ bluescreen i kolejnych formatow dysku c ktora nie przynosza efektu otoz mam nowego kompa ma ok 2tyg legalnego windowsa (szczerze mowiac z piretem tyle problemow nie bylo) i pelno bledow oraz problemy z uruchomieniem programow takich jak Regcleaner XPtuning;/ slyszalem ze po formacie w rejestrze zostaja jakies wpisy czy to prawda? a drugie pytanko dotyczy tego czy jesli skasuje wszystkie partycje sformatuje dysk stworze partycje od nowa i zainstaluje windowsa unikne tych bledow wyswietlajacych sie na bluescreenie? chcialbym przywrocic kompa do tej chwili kiedy dostalem go 1 raz i zainstalowalem wina wtedy dzialal dobrze ale wyniku wiruskow i grzebania mojego taty w kompie musialem powtorzyc instalacje wtedy zaczely wystepowac bledy;( juz nie mam pomyslow w serwisie twierdza ze mam zle wina zainstalowanego i zebym go zainstalowal jeszcze raz ;(
Odpowiedzi: 6
nio wiec tak instalowac mam zamiar w piatek bo sasiad ma mi troszke pomoc... bo sie zna na tym ale do czego czasu mozemy potestowac napisz mi co i jak mam zrobic bo ja teraz do szkoly ide to popoludniu dopiero bede a i mam pytanie jesli procesor bylby uszkodzony (lub spalony) bo wyczytalem na ktoryms forum ze ktos mial procesor uszkodzony to wtedy komp uruchamialby sie??
Spr.tak (jezreli juź cały czas instalujesz system na nowo):
– zmień slot kości pamięci,
– sformatuj sobie spokojnie wszystkie partycje (w instalce xp, ale dla spokoju uzywaj opcji pełnego formatowania a nie szybkiego – oczywiś cie format plików NTFS)
– nastpenie instaluj XP, zobaczymy czy wtedy będziesz miał dalej błędy, etc.
P.S. O ile masz zamiar instalowac Xp na nowo, bo jeźeli wolisz zachowac swój system to bedziemy powoli testowac sprzęt.
– zmień slot kości pamięci,
– sformatuj sobie spokojnie wszystkie partycje (w instalce xp, ale dla spokoju uzywaj opcji pełnego formatowania a nie szybkiego – oczywiś cie format plików NTFS)
– nastpenie instaluj XP, zobaczymy czy wtedy będziesz miał dalej błędy, etc.
P.S. O ile masz zamiar instalowac Xp na nowo, bo jeźeli wolisz zachowac swój system to bedziemy powoli testowac sprzęt.
insert nie naciskalem
sprzet: P4 3Ghz,Gigabyte 915P duo,Samsung 200GB ATA,Readon X800GTO,nagrywarka DVD LG 4167B, Pamięc 1024 kingston(sorry za blad w nazwie jesli jest)
sprzet: P4 3Ghz,Gigabyte 915P duo,Samsung 200GB ATA,Readon X800GTO,nagrywarka DVD LG 4167B, Pamięc 1024 kingston(sorry za blad w nazwie jesli jest)
W takim razie moźe z dyskiem sa jakies problemy bo to źe nie miałeś podłączonego zasilania nic nie zmienia (chyba źe waliłes po klawiaturze i naciskałes przypadkiem Insert). To, źe przerwałeś działanie systemu i np. zresetowałes go, to wystarczył by standardowy skan dysku... ale cos mi sie wydaje, źe chyba masz jakies problemy z dyskiem (mówiłeś, źe formatowałes?)
Napisz mi jaki masz sprzęt i jaki system dokładnie.
Napisz mi jaki masz sprzęt i jaki system dokładnie.
wlasnie o to chodzi ze nie tylko kiedys nie podlaczylem zasilania do dysku a mialem tylko ta szeroka tasme podlaczona i probowalem kilka razy uruchomic kompa dopiero pozniej sie skaplem i gdy podlaczylem to zauwazylem ze komp chodzil duzo wolniej i np nie mozna bylo zmienic wygladu avatara w oknie logowan do systemu zrobilem reinstalacje ale ja przerwalem bo sie wlekla i zrobilem formata i od tej chwili sa problemy;/
lukaszm:
slyszalem ze po formacie w rejestrze zostaja jakies wpisy czy to prawda?
nie, to nieprawda.
lukaszm:
a drugie pytanko dotyczy tego czy jesli skasuje wszystkie partycje sformatuje dysk stworze partycje od nowa i zainstaluje windowsa unikne tych bledow wyswietlajacych sie na bluescreenie?
nie to moze być powodowane czymś całkiem innym
lukaszm:
chcialbym przywrocic kompa do tej chwili kiedy dostalem go 1 raz i zainstalowalem wina wtedy dzialal dobrze ale wyniku wiruskow i grzebania mojego taty w kompie musialem powtorzyc instalacje wtedy zaczely wystepowac bledy;( juz nie mam pomyslow w serwisie twierdza ze mam zle wina zainstalowanego i zebym go zainstalowal jeszcze raz ;(
zmieniałeś jakiś sprzet?
Strona 1 / 1