pytanko dotyczace formatowania i spraw z tym zwiazanych

hejka mam 2 pytanka bo juz nie mam sily do tych komunikatow typ bluescreen i kolejnych formatow dysku c ktora nie przynosza efektu otoz mam nowego kompa ma ok 2tyg legalnego windowsa (szczerze mowiac z piretem tyle problemow nie bylo) i pelno bledow oraz problemy z uruchomieniem programow takich jak Regcleaner XPtuning;/ slyszalem ze po formacie w rejestrze zostaja jakies wpisy czy to prawda? a drugie pytanko dotyczy tego czy jesli skasuje wszystkie partycje sformatuje dysk stworze partycje od nowa i zainstaluje windowsa unikne tych bledow wyswietlajacych sie na bluescreenie? chcialbym przywrocic kompa do tej chwili kiedy dostalem go 1 raz i zainstalowalem wina wtedy dzialal dobrze ale wyniku wiruskow i grzebania mojego taty w kompie musialem powtorzyc instalacje wtedy zaczely wystepowac bledy;( juz nie mam pomyslow w serwisie twierdza ze mam zle wina zainstalowanego i zebym go zainstalowal jeszcze raz ;(

Odpowiedzi: 6

nio wiec tak instalowac mam zamiar w piatek bo sasiad ma mi troszke pomoc... bo sie zna na tym ale do czego czasu mozemy potestowac napisz mi co i jak mam zrobic bo ja teraz do szkoly ide to popoludniu dopiero bede a i mam pytanie jesli procesor bylby uszkodzony (lub spalony) bo wyczytalem na ktoryms forum ze ktos mial procesor uszkodzony to wtedy komp uruchamialby sie??
lukaszm
Dodano
07.12.2005 10:04:26
Spr.tak (jezreli juź cały czas instalujesz system na nowo):
– zmień slot kości pamięci,
– sformatuj sobie spokojnie wszystkie partycje (w instalce xp, ale dla spokoju uzywaj opcji pełnego formatowania a nie szybkiego – oczywiś cie format plików NTFS)
– nastpenie instaluj XP, zobaczymy czy wtedy będziesz miał dalej błędy, etc.

P.S. O ile masz zamiar instalowac Xp na nowo, bo jeźeli wolisz zachowac swój system to bedziemy powoli testowac sprzęt.
Egzek–JKD
Dodano
07.12.2005 09:46:04
insert nie naciskalem
sprzet: P4 3Ghz,Gigabyte 915P duo,Samsung 200GB ATA,Readon X800GTO,nagrywarka DVD LG 4167B, Pamięc 1024 kingston(sorry za blad w nazwie jesli jest)
lukaszm
Dodano
06.12.2005 21:35:39
W takim razie moźe z dyskiem sa jakies problemy bo to źe nie miałeś podłączonego zasilania nic nie zmienia (chyba źe waliłes po klawiaturze i naciskałes przypadkiem Insert). To, źe przerwałeś działanie systemu i np. zresetowałes go, to wystarczył by standardowy skan dysku... ale cos mi sie wydaje, źe chyba masz jakies problemy z dyskiem (mówiłeś, źe formatowałes?)
Napisz mi jaki masz sprzęt i jaki system dokładnie.
Egzek–JKD
Dodano
06.12.2005 21:25:32
wlasnie o to chodzi ze nie tylko kiedys nie podlaczylem zasilania do dysku a mialem tylko ta szeroka tasme podlaczona i probowalem kilka razy uruchomic kompa dopiero pozniej sie skaplem i gdy podlaczylem to zauwazylem ze komp chodzil duzo wolniej i np nie mozna bylo zmienic wygladu avatara w oknie logowan do systemu zrobilem reinstalacje ale ja przerwalem bo sie wlekla i zrobilem formata i od tej chwili sa problemy;/
lukaszm
Dodano
06.12.2005 21:19:04
lukaszm:
slyszalem ze po formacie w rejestrze zostaja jakies wpisy czy to prawda?

nie, to nieprawda.

lukaszm:
a drugie pytanko dotyczy tego czy jesli skasuje wszystkie partycje sformatuje dysk stworze partycje od nowa i zainstaluje windowsa unikne tych bledow wyswietlajacych sie na bluescreenie?

nie to moze być powodowane czymś całkiem innym

lukaszm:
chcialbym przywrocic kompa do tej chwili kiedy dostalem go 1 raz i zainstalowalem wina wtedy dzialal dobrze ale wyniku wiruskow i grzebania mojego taty w kompie musialem powtorzyc instalacje wtedy zaczely wystepowac bledy;( juz nie mam pomyslow w serwisie twierdza ze mam zle wina zainstalowanego i zebym go zainstalowal jeszcze raz ;(

zmieniałeś jakiś sprzet?
Egzek–JKD
Dodano
06.12.2005 21:15:53
lukaszm
Dodano:
06.12.2005 21:05:05
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1