Pytanie!

Czy da sie jakos usunąć/poznac hasło administratora/uźytkownika z konem bez ograniczeń w jakis inny sposób niź przez program "Offline NT Password & Registry Editor"?

Odpowiedzi: 9

BUNCH na FAT32 teź to idzie zrobić, chodzby z dyskietki boot`ującej Win98 lub dystrybucji Linux`a, skopiować pliki a potem to co się otrzyma obrobić.

Temat ogólnie jest "śliski" więc raczej nikt nie będzie prowadził Ciebie za rączkę.

Info na tem temat jest trochę w sieci i źaden problem, aby sobie poczytać.
Jeśli nie widzi się Tobie Offline NT Password & Registry Editor do którego defacto podawałem parokrotnie link z manualem to Google pozostaje.

Update :

Z mojej strony EOD, mimo dobrej wiary w Twoje intencje BUNCH.
McScr@by
Dodano
25.11.2004 20:07:18
McScr@by:
Zakładam, źe właścicielem jest Admin i zapomniał hasła, to co wtedy proponujesz ?

Ja zaś zakładam, źe jezeli ktoś napisał
... da sie jakos usunąć/poznac hasło ....

to tego hasła nigdy nie znał.
Ergo nie będę się wdawał w dyskusje o tym jak się włamać.
A jak rzeczywiście masz recję i jest adminem –a hasła zapomniał to moźe coś na poprawę pamięci by brać trzeba, a i na lenistwo związane z samodzielnym przedlądaniem nawet tego forum teź by się coś przyjmować zdało.

PS.
To "wyzwierzanie się" nie jest oczywiście adresowane do Ciebie,McScr@by, a tylko na kanwie Twego postu powstało.
Rebe
Dodano
25.11.2004 19:15:10
Ukey:
No wiec jesli Pan jesy adminostratorem to przy zakladaniu nowego konta jest takie cos jak OGRANICZONE I NIE. Wiec chyba ograniczone powinno byc podobne do administratora. A jesli to nie prawda to przeinstaluj system zachowujac wszystkie pliki.

I tylko strace miejsce na dysku?
BUNCH
Dodano
25.11.2004 16:48:07
Ukey:
Wiec chyba ograniczone powinno byc podobne do administratora

No widzisz jednak jest pare "subtelnych" roznic
Bobi
Dodano
25.11.2004 16:09:56
No wiec jesli Pan jesy adminostratorem to przy zakladaniu nowego konta jest takie cos jak OGRANICZONE I NIE. Wiec chyba ograniczone powinno byc podobne do administratora. A jesli to nie prawda to przeinstaluj system zachowujac wszystkie pliki.
Ukey
Dodano
25.11.2004 15:56:32
McScr@by:

Za pomocą NtfsDOS, NtfsInfo kopiując zaszyfrowany plik z hasłami.
Przekształcić Sam na Shadow za pomocą SamDump.
Odczyt shadow za pomocą JTR.

A moźecie mi to jakoś bardziej nieco rpzybliźyć? Co i jak, gdzie i w czym? Krok po kroku jak małemu dziecku? Acha i chodzi przy systemach plików FAT32?
BUNCH
Dodano
25.11.2004 15:06:13
Zakładam, źe właścicielem jest Admin i zapomniał hasła, to co wtedy proponujesz ?
Moźe podać go torturom, źeby sobie przypomniał :wink:
Nie ma znaczenia czy uźyje Offline NT Password, czy bardziej zaawansowanych narzędzi.
McScr@by
Dodano
25.11.2004 14:29:07
Nie tedy droga panie McScr@by :wink: – naleźy spytać właściciela konta.
Rebe
Dodano
25.11.2004 08:21:57
bmalz:
Tak, programem Advanced Password Recover

Nie tędy droga panie bmalz.

Za pomocą NtfsDOS, NtfsInfo kopiując zaszyfrowany plik z hasłami.
Przekształcić Sam na Shadow za pomocą SamDump.
Odczyt shadow za pomocą JTR.
McScr@by
Dodano
25.11.2004 00:33:03
BUNCH
Dodano:
25.11.2004 00:11:31
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1