Pytanie!
Czy da sie jakos usunąć/poznac hasło administratora/uźytkownika z konem bez ograniczeń w jakis inny sposób niź przez program "Offline NT Password & Registry Editor"?
Odpowiedzi: 9
BUNCH na FAT32 teź to idzie zrobić, chodzby z dyskietki boot`ującej Win98 lub dystrybucji Linux`a, skopiować pliki a potem to co się otrzyma obrobić.
Temat ogólnie jest "śliski" więc raczej nikt nie będzie prowadził Ciebie za rączkę.
Info na tem temat jest trochę w sieci i źaden problem, aby sobie poczytać.
Jeśli nie widzi się Tobie Offline NT Password & Registry Editor do którego defacto podawałem parokrotnie link z manualem to Google pozostaje.
Update :
Z mojej strony EOD, mimo dobrej wiary w Twoje intencje BUNCH.
Temat ogólnie jest "śliski" więc raczej nikt nie będzie prowadził Ciebie za rączkę.
Info na tem temat jest trochę w sieci i źaden problem, aby sobie poczytać.
Jeśli nie widzi się Tobie Offline NT Password & Registry Editor do którego defacto podawałem parokrotnie link z manualem to Google pozostaje.
Update :
Z mojej strony EOD, mimo dobrej wiary w Twoje intencje BUNCH.
McScr@by:
Zakładam, źe właścicielem jest Admin i zapomniał hasła, to co wtedy proponujesz ?
Ja zaś zakładam, źe jezeli ktoś napisał
... da sie jakos usunąć/poznac hasło ....
to tego hasła nigdy nie znał.
Ergo nie będę się wdawał w dyskusje o tym jak się włamać.
A jak rzeczywiście masz recję i jest adminem –a hasła zapomniał to moźe coś na poprawę pamięci by brać trzeba, a i na lenistwo związane z samodzielnym przedlądaniem nawet tego forum teź by się coś przyjmować zdało.
PS.
To "wyzwierzanie się" nie jest oczywiście adresowane do Ciebie,McScr@by, a tylko na kanwie Twego postu powstało.
Ukey:
No wiec jesli Pan jesy adminostratorem to przy zakladaniu nowego konta jest takie cos jak OGRANICZONE I NIE. Wiec chyba ograniczone powinno byc podobne do administratora. A jesli to nie prawda to przeinstaluj system zachowujac wszystkie pliki.
I tylko strace miejsce na dysku?
Ukey:
Wiec chyba ograniczone powinno byc podobne do administratora
No widzisz jednak jest pare "subtelnych" roznic
No wiec jesli Pan jesy adminostratorem to przy zakladaniu nowego konta jest takie cos jak OGRANICZONE I NIE. Wiec chyba ograniczone powinno byc podobne do administratora. A jesli to nie prawda to przeinstaluj system zachowujac wszystkie pliki.
McScr@by:
Za pomocą NtfsDOS, NtfsInfo kopiując zaszyfrowany plik z hasłami.
Przekształcić Sam na Shadow za pomocą SamDump.
Odczyt shadow za pomocą JTR.
A moźecie mi to jakoś bardziej nieco rpzybliźyć? Co i jak, gdzie i w czym? Krok po kroku jak małemu dziecku? Acha i chodzi przy systemach plików FAT32?
Zakładam, źe właścicielem jest Admin i zapomniał hasła, to co wtedy proponujesz ?
Moźe podać go torturom, źeby sobie przypomniał :wink:
Nie ma znaczenia czy uźyje Offline NT Password, czy bardziej zaawansowanych narzędzi.
Moźe podać go torturom, źeby sobie przypomniał :wink:
Nie ma znaczenia czy uźyje Offline NT Password, czy bardziej zaawansowanych narzędzi.
Nie tedy droga panie McScr@by :wink: – naleźy spytać właściciela konta.
bmalz:
Tak, programem Advanced Password Recover
Nie tędy droga panie bmalz.
Za pomocą NtfsDOS, NtfsInfo kopiując zaszyfrowany plik z hasłami.
Przekształcić Sam na Shadow za pomocą SamDump.
Odczyt shadow za pomocą JTR.
Strona 1 / 1