Pytanie

Cześć mam takie pytanie że chce wywalić windows media player ale niewiem jak i czy by mi pomogł w kasowaniu tego otwarzacza bo mi zamula kompa i mi się potem Winamp żłe włancza (wolno chodzi)

Odpowiedzi: 3

saiyan.go.pl:
Cześć mam takie pytanie że chce wywalić windows media player ale niewiem jak

Panel sterowania/ dodaj usun programy/ jesli masz WMP10 to znajdziesz na tej zakladce i go odistaluj, nastepnie przejdz do zakladki Dodaj usun skladniki Windows ... i tam zdejmij fiszke przy WMP.

Piotr P.
Dodano
10.07.2006 20:01:26
  • Ad@$ 11.07.2006 10:51:48

<P>Przede wszystkim to nie zawracaj sobie głowy odinstalowaniem WMP 10, bo dużo miejsca na dysku nie zyskasz, a tlumaczenie, ze "zamula komputer" jest bzdurne dopoki albo Ty program nie uruchomisz albo nie zrobi to za Ciebie stosowna wtyczka, aplikacja czy program, a te czasem wymagaja WMP, wiec radze zostawic.</P> <P>Temat jest oczywiscie bardzo szeroki jako, ze Windows Media Player jest zintegrowany z systemem Windows Xp. Poczawszy od SFC, ktore wylaczyc wrecz trzeba przed deinstalacja, poprzez powiazanie ze skinami i kodekami, az po wyrejestrowanie bibliotek. Wbrew pozorom dużo plików powiązanych z WMP znajduje się np. w %systemroot%\system 32. Mogę podać listę tych powiązań, ale IMO gra nie warta świeczki.</P> <P>Mysle, ze najlepszym rozwiazaniem - jezeli juz sie tak uparłeś - byłoby skorzystanie z XPLite, ale AFAIR tyczy się to wersji Pro, która nie jest darmowa. </P>

saiyan.go.pl:
Cześć mam takie pytanie że chce wywalić windows media player ale niewiem jak i czy by mi pomogł w kasowaniu tego otwarzacza bo mi zamula kompa i mi się potem Winamp żłe włancza (wolno chodzi)

C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe - Shift + del. :P

Stop !!! Stop !!! Żartuje !!!
jarro2002
Dodano
10.07.2006 03:33:32
  • saiyan.go.pl 10.07.2006 10:21:27

Chce Wywalić tego media playera:<br>po 1: nie urzywam go...<br>po 2:urzywam winmpa<br><br><br>I poprostu chce wywalić tego windows media player bo wiem ze zamula troche komputer.<br><br><br><br>

saiyan.go.pl:
(...) bo mi zamula kompa i mi się potem Winamp żłe włancza (wolno chodzi)

Możesz rozwinąć ??

Żółty
Dodano
10.07.2006 02:58:02
saiyan.go.pl
Dodano:
10.07.2006 02:47:55
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1