Pytanie raczej o hardware

Mam problem chce zainstalować na nowo windowsa, ale musze poprzepinać dyski ale nie wiem jak. Na IDE  Primary  Master jest seagate,  IDE  Primary  Slave  jest  maxtor, IDE Secondary Master dvd-rom, IDE Secondary Slave jest cd-rom. Chciałbym zeby cd-rom był na primary master tak zebym mogł zainstalować system na seagate. Proszę o pomoc

Odpowiedzi: 1

a co ma wspólnego jak jest podłączony cd-rom do tego na którym dysku chcesz mieć system.Przecież jak instalujesz system to się pyta na którym dysku chcesz instalować.
kwapa
Dodano
18.07.2006 16:14:36
  • daar5 18.07.2006 17:34:17

ale musze poprzepinać dyski inaczej nie chce mi sie plyta z winem bootować<br>

• Zafu 18.07.2006 17:43:38

Może źle myślę, ale z tego co piszesz, to sprawdź czy aby w Biosie masz ustawiony napęd bootowalny dla tego napędu, z którego chcesz instalować WIN. Być może masz ustawione bootowanie na np. DVD, a próbujesz instalować Windows z CD - oczywiście instalka nie ruszy, gdyż nie widzi tego napędu. W Biosie możesz wybrać zarówno napęd CD jak i DVD - sprawdź to. Nie trzeba wówczas przełączać&nbsp; taśmami dysków i napędów, no bo i po co?<br>

• SLAY3R 18.07.2006 19:28:08

A nie łatwiej wrzucić płytę do dvd romu? <br />Byle się upewnić czy bootowanie z napędu optycznego jest wog&#243;le włączone i ustawione przed dyskiem twardym.

daar5
Dodano:
18.07.2006 16:04:57
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1