Pytanie do wszystkich
Napisałem program do symulacji poziomu natęźenia dźwięku na fasadzie budynku pochodzący od hałasu drogowego. Program pobiera z dysku paremetry liczy i wyrzuca na dysk wyniki nastepnie pobiera nowe dane i znowu liczy. Program został napisany w Turbo Basic pod DOS. Program skompilowany i odpalany pod Win XP liczy około 4 razy szybciej niz zapuszczanu z DOS. (mam patrycje DOS). Niestety pod win XP robi tylko 2 pętle i staje. Przerobiłem ten program na Turbo Pascala. Prawidłowo liczy pod Win XP – nie staje po 2 pętlach ale liczy ok 2 razy wolniej niź skompilowony TB pod Win XP. Przerobienie go na Delphi nie poprawiło szybkości. Najszybszy jest skompilowany TB pod Win XP. Niestety staje po wykonaniu dwóch pętli obliczeniowych. Wyniki w kazdym z tych programów są takie same. Co zrobic by nie stawał po 2 pętlach. Byłbym wdzięczny za kaźdą radę. Z powaźaniem R47.
Przeniosłem topic do działu inne bo do ogłoszeń ten temat nie pasował ––– SLAY3R –––
Przeniosłem topic do działu inne bo do ogłoszeń ten temat nie pasował ––– SLAY3R –––
Odpowiedzi: 2
Juź sobie poradziłem. Moźna usunąć. R47
No witam. Kiedyś gdy przechodziło się z TP bodajźe 6 na wersję windowsowską to tez nie chodziły kompilowane programy – była wtedy taka łatka, która umoźliwiała pracę wcześniejszych programów, oraz powodująca poprawne kompilowanie pisanych w tym czasie. Moźe tutaj teź jest coś takiego potrzebne... No chyba źe inne programy działają, to wtedy nie mam koncepcji... A to źe programy w delphii czy teź builderze chodzą wolniej wydawało mi się moim złudzeniem, ale chyba jest tak faktycznie... Pozdrowienia!
Strona 1 / 1