Pytanie do wszystkich

Napisałem program do symulacji poziomu natęźenia dźwięku na fasadzie budynku pochodzący od hałasu drogowego. Program pobiera z dysku paremetry liczy i wyrzuca na dysk wyniki nastepnie pobiera nowe dane i znowu liczy. Program został napisany w Turbo Basic pod DOS. Program skompilowany i odpalany pod Win XP liczy około 4 razy szybciej niz zapuszczanu z DOS. (mam patrycje DOS). Niestety pod win XP robi tylko 2 pętle i staje. Przerobiłem ten program na Turbo Pascala. Prawidłowo liczy pod Win XP – nie staje po 2 pętlach ale liczy ok 2 razy wolniej niź skompilowony TB pod Win XP. Przerobienie go na Delphi nie poprawiło szybkości. Najszybszy jest skompilowany TB pod Win XP. Niestety staje po wykonaniu dwóch pętli obliczeniowych. Wyniki w kazdym z tych programów są takie same. Co zrobic by nie stawał po 2 pętlach. Byłbym wdzięczny za kaźdą radę. Z powaźaniem R47.

Przeniosłem topic do działu inne bo do ogłoszeń ten temat nie pasował ––– SLAY3R –––

Odpowiedzi: 2

Juź sobie poradziłem. Moźna usunąć. R47
r47
Dodano
04.09.2003 11:48:02
No witam. Kiedyś gdy przechodziło się z TP bodajźe 6 na wersję windowsowską to tez nie chodziły kompilowane programy – była wtedy taka łatka, która umoźliwiała pracę wcześniejszych programów, oraz powodująca poprawne kompilowanie pisanych w tym czasie. Moźe tutaj teź jest coś takiego potrzebne... No chyba źe inne programy działają, to wtedy nie mam koncepcji... A to źe programy w delphii czy teź builderze chodzą wolniej wydawało mi się moim złudzeniem, ale chyba jest tak faktycznie... Pozdrowienia!
kwladarz
Dodano
03.09.2003 17:42:14
r47
Dodano:
29.08.2003 18:18:31
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1