Punkt przywracania a dysk HDD

Witam!!!

OD jakiegoś czasu nachodzi moj komp pewne dziwne zjawisko.
Otoź od jakiegoś czasu gdy uzywam programow ktore odnoszą sie do innych partycji., np slucham muzy z winampa i ogladam strony www. to po jakims czasie zamula mi komputer. Inny przykład:
Gdy gram w grę i dostane wiadomośc na gg teź zamula i dysk zaczyna wydawać z siebie dziwne dzwiki typu "zgrzyt pii zgrzyt zgrzyt pi pii". Jakakolwiekk praca od tego momentu jest prawie nie mozliwa.
Nie pomaga restart komputera, gdyz system laduje sie mozolnie i z 5 minut.
Jedyny ratunek to PUNKT PRZYWRACANIA systemu.
Gdy przywroce system do wczesniejszego stanu to znow jest ok.. niestety do czasu. Nie wszystkie tez punkty dzialaj bo zdarza sie, źe komp dalej muli i musze szukac innego.
Pojawil sie tez problem z wyborem wczesniejszych miesiecy w zakladce punktu przywracania. Poprostu jak w lutym nie mialem to nie moglem sie cofnac do stycznia :/
Zrobilem naprawe systemu. Nie pomoglo, tzn. juz sie zdazyl zamulic.
Wiem, źe to wyglada na awarie dysku HDD, jednakze zadziwia mnie to, źe gdy cofne system to jest ok.

Ma ktos jakies pomysly???

Z gory dzieki. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

No i prtoblem rozwiązałem. Jeszcze nie wierze, ale wyobraźcie sobie, źe wymieniłem taśmy i chla jak dawniej. Poperostu kilka dni temu poprzestawiałem sobie tasmy, ot taki kaprys :). Wcześniej szwankowała dziwnie nagrywarka, potrafiła kompa zwiesic, teraz smiga jak burza. Pomyślałem poglowkowałem i doszedłem gdzie zrobiłem błąd :D
Ganzes
Dodano
17.02.2006 01:22:28
Hmm defragmentacja... sprobuje. Programik oblookam. Czekam rowniez na kolejne propozycje.
Pozdrawiam
Ganzes
Dodano
14.02.2006 17:17:15
nie wspomniales nic o defragmentacji s warto by bylo ja zrobic. jest tez taki fajny kombajn do spratania systemu mozesz go znalezc tutaj
soul_slayer
Dodano
13.02.2006 11:05:53
Ganzes
Dodano:
11.02.2006 02:16:40
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1