Pulpit Zdalny
Hmmm. nie wiem do jakiego to działu–myśle źe tu będzie dobrze. Mianowicie mam pytanie–czy jest moźliwość źeby na jednym kompie (WinXP) pracowali jednocześnie dwaj uźytkownicy–jeden lokalnie, a drugi podłączony zdalnie. Przy próbie logowania uźytka zdalnego wywala lokalnego. Pomóźcie plisss
Pozdrówka Siesiu
Pozdrówka Siesiu
Odpowiedzi: 6
Dzięki bardzo Marcel. Jesteś wielki:)
Pozdrówka Siesiu
Pozdrówka Siesiu
Witam.
Znalazłem opis w internecie jak włączyć wielokrotne sesje zdalnego pulpitu więc nie muszę duźo pisać.
http://xp.net.pl/art/xpsp2.html
Poszukaj punkt Włączenie sesji konkurencyjnych w usłudze Zdalny pulpit pod Windows XP SP2.
Pozdrawiam.
Znalazłem opis w internecie jak włączyć wielokrotne sesje zdalnego pulpitu więc nie muszę duźo pisać.
http://xp.net.pl/art/xpsp2.html
Poszukaj punkt Włączenie sesji konkurencyjnych w usłudze Zdalny pulpit pod Windows XP SP2.
Pozdrawiam.
Bardzo bym prosił bo cały czas jest to dla mnie dosyć waźne:)
Pozdrówka Siesiu
Pozdrówka Siesiu
Witam.
Jeźeli chodzi o obsługę sesji wielu uźytkowników to
usługa taka występowała w jednej z wersji beta Service Packa 2 (built 2055). Tymczasem z finalnego wydania SP2 usunięto te opcję. Moźna temu zaradzić, dokonując zmian w Rejestrze i Edytorze polityki Grupowej oraz podmieniając w systemie istniejącą bibliotekę termsrv.dll.
Jutro postaram się dołączyć opis jak to zrobić.
Pozdrawiam.
Jeźeli chodzi o obsługę sesji wielu uźytkowników to
usługa taka występowała w jednej z wersji beta Service Packa 2 (built 2055). Tymczasem z finalnego wydania SP2 usunięto te opcję. Moźna temu zaradzić, dokonując zmian w Rejestrze i Edytorze polityki Grupowej oraz podmieniając w systemie istniejącą bibliotekę termsrv.dll.
Jutro postaram się dołączyć opis jak to zrobić.
Pozdrawiam.
Dwóch uźytkowników pracujacych na jednym komputerze to nawet lokalnie nie da rady. W zaleźności od tego co ccesz robić, moźe ci pomoc zdalna wystarczy?
siesiu:
Przy próbie logowania uźytka zdalnego wywala lokalnego.
I tak juź jest, z tego co wiem inaczej się nie da.
Strona 1 / 1