Pulpit zdalny

Posiadam dwa komputery spięte w sieci na jednym zainstalowany jest Windows XP Proffesional a na drugim Windows 98. Czy moźliwe jest podłączenie pulpitu zdalnego w ten sposób źeby na tym komputerze z Windows XP był widziany pulpit z Windows 98?? Jeśli tak to w jaki sposób moge to zrobić ??

Z góry dziękuje

Odpowiedzi: 4

avokado14:
z tego co wiem to pulpit zdalny jest tylko w xp. Pozdr

server:
"Komputer z systemem Windows XP Professional (komputer zdalny") połączony z siecią lokalną lub Internetem."

klient:
"Drugi komputer (komputer domowy") zapewniający dostęp do sieci lokalnej przy uźyciu połączenia sieciowego, modemu lub połączenia wirtualnej sieci prywatnej (VPN). Na komputerze tym musi być zainstalowana aplikacja Podłączanie pulpitu zdalnego, nazywana wcześniej klientem usług terminalowych."

Więc ma wszystko ok, o ile się nie myle to na 98 wkłada cd z instalka XP i tam się doinstalowywało oprogramowanie.
Egzek–JKD
Dodano
07.12.2005 13:57:13
avokado14
Dodano
07.12.2005 13:32:05
avokado14
Dodano
07.12.2005 13:32:05
O ile pamietam to w pomocy XP (f1) jest to bardzo ładnie rozpisane (szukaj pulpit zdalny), wszystko tam jest co i jak robić, aby to działało na takiej konfiguracji jak mówisz.

P.S. Moźesz się zainteresowac programet UltraVNC (prosty w obsłudze i dający dokładnie to czego potrzebujesz
Egzek–JKD
Dodano
07.12.2005 11:22:03
skorpik
Dodano:
07.12.2005 11:19:06
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1