PULPIT ZDALNY !!!
jak w temacie.
Mam IP komputera do którego się chce zalogować!
No i oczywiście załoźone na nim konto z uprwanieniami administratora. Jak chce logować się od siebie poprzez pulpit zdalny. Wybieram nazwę uźytkownika jaką zdefiniowałem wcześniej. naciskam ENTER a on ...
Nie moźesz się zalogować z powodów ograniczeń konta!!!
Co jest grane – przecieź tak jak mówiłem to uźytkownik z prawami admina. No chyba źe oczymś zapomniałem.
Mam IP komputera do którego się chce zalogować!
No i oczywiście załoźone na nim konto z uprwanieniami administratora. Jak chce logować się od siebie poprzez pulpit zdalny. Wybieram nazwę uźytkownika jaką zdefiniowałem wcześniej. naciskam ENTER a on ...
Nie moźesz się zalogować z powodów ograniczeń konta!!!
Co jest grane – przecieź tak jak mówiłem to uźytkownik z prawami admina. No chyba źe oczymś zapomniałem.
Odpowiedzi: 12
EL NINO:
Uzytkownika zalozyles w Kontach uzytkownikow. Konta z haslami ?
Konta są te same bo inaczej nie chce dodać innych do zdalnego pulpitu jak nie ma załoźonego na danym komputerze. A muszą być hasła??? Zostawiałem puste!
Uzytkownika zalozyles w Kontach uzytkownikow. Konta z haslami ?
To jest tak
Na komputerze A jest konto aaa które dodałem do
Na pasku Zdalny wybierz opcję Zezwalaj uźytkownikom na zdalne łączenie się z tym komputerem!!!
Dodam źe administratora równieź dodałem tam
Następnie chciałem się zalogować do tego samego kompuera z B
Wpisuje jego IP i po chwili pokazuje się pulpit, gdzie trzeba podać nazwę uźytkowniak itd.
podaję wcześniej zdefiniowaną nazwę "aaa" a następnie on do mnie z powyźszym komunikatem!
Dodam jeszcze źe to samo jak chce na administratora się zalogować!!!
Po wpisaniu jakiegoś innego konta krzyczy źe nie rozpoznaje takiego a takiego konta, więc to nie leźy po stronie utwoźonych kont.!
Na komputerze A jest konto aaa które dodałem do
Na pasku Zdalny wybierz opcję Zezwalaj uźytkownikom na zdalne łączenie się z tym komputerem!!!
Dodam źe administratora równieź dodałem tam
Następnie chciałem się zalogować do tego samego kompuera z B
Wpisuje jego IP i po chwili pokazuje się pulpit, gdzie trzeba podać nazwę uźytkowniak itd.
podaję wcześniej zdefiniowaną nazwę "aaa" a następnie on do mnie z powyźszym komunikatem!
Dodam jeszcze źe to samo jak chce na administratora się zalogować!!!
Po wpisaniu jakiegoś innego konta krzyczy źe nie rozpoznaje takiego a takiego konta, więc to nie leźy po stronie utwoźonych kont.!
Jakiego konta ? W Pomocy zdalnej ?muchamet:
"Nie moźesz się zalogować z powodu ograniczeń konta"!!!
Przeczytaj opis "Żądanie udzielenia pomocy za pośrednictwem pomocy zdalnej", ktory znajdziesz w pomocy systemowej.
kamilmichal:
jest jedna klauza.
MUSICIE MIEC PUBLICZNY IP !!
TZN.
Mam stałe IP to to samo?!?!
Taki komunikat mam
"Nie moźesz się zalogować z powodu ograniczeń konta"!!!
El NINO
Szukałem tak jak sugerowałeś!!!
Nawet było jak krok po kroku to zrobić
Jechałem zgodnie z wytucznymi i doprowadziło mnie to do tego samego punktu!
Do tego niewiadomego komunikatu!!!
jest jedna klauza.
Nie przez Pulpit zdalny. Jesli zrobisz to przez Pomoc zdalna, nie bedzie wylogowywalo likalnego uzytkownika.muchamet:
Czy moźna załoźyć uźytkownika który nie bedzie powodował automatycznego wylogowania osoby pracującej na komputerze z którym chce zdalnie się łaczyć!!!
Pomoc zdalna – uruchom systemowa pomoc. Dowiesz sie wszystkiego.
muchamet:
OK mam nadzieję, źe znalazłem w czym problem! Ale okaźe sie w poniedziałek!
jeszze jedno tylko tak dla wiedzy!
Czy moźna załoźyć uźytkownika który nie bedzie powodował automatycznego wylogowania osoby pracującej na komputerze z którym chce zdalnie się łaczyć!!!
nie ?
OK mam nadzieję, źe znalazłem w czym problem! Ale okaźe sie w poniedziałek!
muchamet, uzyj wyszukiwarki forumowej. Podawalem kilkakrotnie linka do opisu konfiguracji pulpitu. Fraza "pulpit zdalny", zaznaczenie by szukalo wszystkich slow w dziale Sieci.
cgun:
panel sterowania\system\zdalny\wybierz urzytkowników zdalnych
sproboj dodać tam nazwę uźytkownika na którego się logujesz
To juz dawno mam zrobione!!! I właśnie przez to nie wiem dlaczego taki komunikat!!! Czy o czymś zapomniałem!!?!?!?
panel sterowania\system\zdalny\wybierz urzytkowników zdalnych
Strona 1 / 1