Pulpit zdalny
Witam,
Mam w domu sieć i są komputery 1 i 2. Pierwszy to stacjonarny komputer na systemie Win XP Pro SP2 służący jako NAT, serwer gry oraz pare innych rzeczy. Drugi to laptop z którego korzysta mój ojciec i czasami ja. Jeśli siedzi przy kompie 1 pewna osoba zalogowana na moim profilu i chcę się zalogować na te samo konto z laptopa to wywala, ale jeśli chce się zalogować na konto "Administrator" to też wywala co wydaje mi się troche nielogiczne. Użytkownik na kompie1 korzysta z konta zwykłego lokalnego a na kompie 2 gdy chce się zdalnie zalogować na admina na kompie 1 to wywala. Czy można to jakoś ustawić. Chodziłoby mi o to żeby zdalnie móc włączać pewien proces (eMule) ale gdy wyloguje się z konta "Administrator" nie wylogowywało tego użytkownika pomimo tego że na żadnym z komputerów nie korzysta się z niego.
Myślę, że da się to rozwiązać tylko trialem Windowsa 2003 Server Enterprise razem z włączonym kontrolerem domeny i usługą zdalnych profili (nie pamiętam jak to się nazywało chyba Active Desktop), ale czy jest jakiś soft który umożliwia takie coś na XP?
Pozdrawiam