Pulpit zdalny - dziwny problem
Witam, mam dziwny problem ze ww. usługą i nie znalazłem dotąd jego rozwiązania na forum. Moja druga połówka i ja mamy Chello light (1,5 Mbit) w UPC, systemy XP Pro na kompach i zewnętrzne adresy IP. Gdy próbuję się z nią połączyć wpisuje IP jej kompa, login, hasło pojawia mi się pasek na górze ekranu (z ikonkami do zamknięcia, mini- i maksymalizacji pulpitu zdalnego) i czarny ekran. TO WSZYSTKO!!! Mogę zminimalizować, zmaksymalizować i zamknąć okno, ale cały czas jest czarny ekran. Na jej kompie zezwoliłem na podłączanie zdalne, nie ma firewalla (oprócz standardowo skonfigurowanej zapory Windows), na swoim koncie ma uprawnienia admina. Czy może mieć znaczenie wydajność jej PC-a (a właściwie jej brak)? Ma PII 400 MHz, 266 MB RAM-u i VGA on-board. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 1
Witam!
Tylko zezwoliles na podlaczanie zdalne, czy dodales rowniez uzytkowinka ktory ma prawa logowac sie zdalnie?
Sprobuj w opcjach pulpitu zdalnego w zakladce wrazenie "odfajkowac" wszystkie zaznaczone opcje.
Napewno przy udanej probie polaczenia znacznie polepszy to wydajnosc
Strona 1 / 1
Jak juz napisalem, loguje sie na Jej konto, ktore ma prawa admina i jako takie zawsze ma prawo sie logowac zdalnie. Chyba ze powinienem u Niej zalozyc inne konto na prawach admina, ale nigdy o tym nie slyszalem. Gdy rozmawialem o tym problemie ze znajomymi to kazdy sie dziwil, bo mowili ze skoro nie pokazal sie zaden komunikat o nieudanym podlaczeniu, to oznacza, ze raczej udalo mi sie polaczyc, a problem tkwi gdzie indziej. I ja tez tak mysle, ale nie wiem co jest nie tak. Kilka razy uzywalem juz pulpitu zdalnego, co prawda w sieci lokalnej po nazwie komputera, a nie IP i nie mialem zadnych tego typu problemow.<br>
Juz wszystko wiem. Chodzilo jednak o komp mojej pieknej. Po prostu jest tak wolny, ze dosc dlugo sie wylogowywal (ok. 1,5 min), a ja ani razu tyle nie czekalem. Wszystko chodzi pieknie, teraz czas na VNC :)))<br>