Pulpit – sama tapeta

Witam
Mam problem. Po starcie systemu Win XP wyświetla mi się pulpit lecz tylko jako sama tapeta. Nie ma ikon paska zadań – nic. Nie działa menu kontekstowe z myszki ani lewym przyciskiem nie wyświetla prostokąta zaznaczania. Jeśli wejść w menedźera zadań i uruchomić przez włączenie procesu np TotalCmd to mozna pracować. Wszystkie na dyskach są. Mogę włączyć przeglądarke Opere i system dziala normalnie. Natomiast przy próbie załadowania nowego zadania "explorer.exe" wszystko co było na pulpicie pojawia sie na 1 sek i znów znika a sytuacja jest dalej taka sama. Dodam źe nie ma zadania explorer na liście. Wygląda to jakby win cały czas wyłączał explorera :/ Mogę prosić o pomoc ??

Odpowiedzi: 5

Rebe:
najlepiej to partycje zdjąć – wtedy i te robale co isę w "zielonych polach" ukrywają porecz pójdą :lol:

Myślisz? Ponoć się wycfaniły i zahartowały i teraz zdjecie partycji nie pomaga. Trzeba low formata stosować – to tez na marginesie. :mrgreen:
Wredne zielone dziadowstwo.
Bobi
Dodano
02.12.2005 14:37:24
Wiesz Bobi, źem ja leniwy do imentu i zawsze najkrótszą drogą do celu zmierzam. dlatego nawet sugestii by eventvwr–a uźyć nie podaję, bo przecieź to .....roboty duźo.
Tak sobie – to juź tylko uwaga na marginesie – myślę ( mnie ise to niestety trafia dość często ), źe najlepiej to partycje zdjąć – wtedy i te robale co isę w "zielonych polach" ukrywają porecz pójdą :lol:
Rebe
Dodano
02.12.2005 14:26:03
Ja wiem czy skaner on–line coś da. Być moźe pokaźe cząstkę badziewia, ale naprawic to raczej nie naprawi.
HijackThis i Silent Runners uźyć chyba najkorzystniej. Poźniej w razie braków efektów podmienić explorera zdodnie z sugestią Rebego.
Bobi
Dodano
02.12.2005 14:16:08
Ja mam podobny problem... tylko ze u mnie cos takiego sie dzieje nie od razu po starcie systemu tylko jak zamkne jakas aplikacje :cry: znika mi calkiem pasek na dole zostaja tylko otwarte programy
Kulpek
Dodano
02.12.2005 14:07:23
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=44707 – ten sam tok postępowania, ale moźe najpierw jakiś skaner on–line by się zdał – tak na wszelki wypadek.
Rebe
Dodano
02.12.2005 13:39:48
Czarnooch
Dodano:
02.12.2005 13:37:33
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1