pulpit, pasek zadań znikają

Prosze o pomoc. Po właczeniu kompa i zalogowaniu do WIN_XP na 2 sek pojawia sie zawartość pulpitu i paska zadań po czym znika i pojawia sie na 1 sek, znów znika i juz sie nie pokazuje (znikaja wszystkie ikonki i cały pasek zadań) zostaje jedynie tapeta. Nic nie daje klikanie prawym lub lewym przyciskiem myszy. Wszystkim mozna jednak sterować wchodząc przez CTRL+ALT+DELETE i uaktywnieniu MENADŻERA ZADAŃ

Z góry dziekuje za pomoć
czarek

Odpowiedzi: 2

wielkie dzieki Amon–Ra

Niestety nie dało sie uruchomić procesu EXPLORER.EXE (zaraz po właczeniu cos z automatu go wywalało) Sprawdziłem system juz wczesniej NORTONEM i znalazł (potem wywalił) 4 wirusy (szpiegowskich brak). Odpalenie awaryjnego pokazało źe na koncie Admin wszystko jest OK natomiast gdy logowałem sie do ustawień osobistych tez wywalało EXPLORERA.EXE. Pojawiło sie okno z propozycja przywrócenia systemu i tak tez zrobiłem. System zaczął szwankować 3 dni temu w piatek. Zainstalowałem darmowy programik do wypalania okładek na dyskach LIGHTSCRIBE (nie pamietam nazwy – juz go nie mam)i moze to zaszkodziło. dzieki jeszcze raz za pomoc
czarek
carlos35
Dodano
13.02.2006 16:29:49
W ten sam sposób uruchom poprzez Menedźer proces explorer.exe.
Sprawdź, czy podobne objawy występują w trybie awaryjnym; przejrzyj podgląd zdarzeń (eventvwr.msc); przeskanuj system programem antywirusowym i antyszpiegowskim. Po dalsze szczegóły przejdź na forum Bezpieczeństwo.
Amon–Ra
Dodano
13.02.2006 14:59:24
carlos35
Dodano:
13.02.2006 13:48:56
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1