PTR sieć sklepów komputerowych czy ktoś tam robił zakupy????
Co sądzicie o sieci sklepów PTR. Oglądając reklame zaskoczyły mnie bardzo niske ceny oraz to źe wszędze były literówki. Wydawało mi się źe całą reklamę pisał jakiś laik który nie zna się wogóle na kompóterach (płyta główna w jednym z komputerów to ASUS SOLTEK :? ) Czy ktos kupował juź tam jakis sprzęt. SZukałem jakiegoś taniego odtwarzacza MP3, tam znalazłem model CREATIVE który normalnie kosztuje conajmniej 600 zł a w PTR kosztuje niecałe 400. Gdybym wiedział źe to nie jest podpucha to bym juź dawno kupił i dlatego proszę was o jakieś sugestie co do tego sklepu.
Odpowiedzi: 12
Witam.
Kurde czytam temat o PTR i widze same negatywne wypowiedzi. Mój brat przez dłuźszy czas pracował w PTR w Warszawie i ja tez pare razy tam z nim siedziałem więc mogę się trochę wypowiedzieć. Po pierwsze mają tam bardzo niskie marźe. Nie raz juź tam kupowałem róźne części i jestem bardzo zadowolony. Kiedy na karcie graficznej spalił mi się wiatraczek i im tą kartę zaniosłem to od ręki dostałem nową!. Na nowe komputery (całe zestawy) nie zakładają źadnych plomb jak to robią inne sklepy komputerowe, bo jak mówią nie oszukują na tym co wkładają do środka więc nie mają się czego bać. Dodatkowo (nie wiem czy teraz tak jeszcze jest ale było tak napewno kilka miesięcy temu) po zakupieniu zestawy po 3 miesiącach moźna dowolną część lub części zmodernizować, czyli oddać im stare i wziąść nowe dopłacając róźnicę cen. Kiedy coś zmodernizujemy dostajemy następne 3 miesiące na modernizację. Osobiście poznałem kolesia który co 3 miesiące modernizuje kompa. Więc firma dla mnie jest naprawdę dobra i solidna, jestem z niej zadowolony i nie rozumiem tych wszystkich negatywnych wypowiedzi.
Pozdrawiam.
Kurde czytam temat o PTR i widze same negatywne wypowiedzi. Mój brat przez dłuźszy czas pracował w PTR w Warszawie i ja tez pare razy tam z nim siedziałem więc mogę się trochę wypowiedzieć. Po pierwsze mają tam bardzo niskie marźe. Nie raz juź tam kupowałem róźne części i jestem bardzo zadowolony. Kiedy na karcie graficznej spalił mi się wiatraczek i im tą kartę zaniosłem to od ręki dostałem nową!. Na nowe komputery (całe zestawy) nie zakładają źadnych plomb jak to robią inne sklepy komputerowe, bo jak mówią nie oszukują na tym co wkładają do środka więc nie mają się czego bać. Dodatkowo (nie wiem czy teraz tak jeszcze jest ale było tak napewno kilka miesięcy temu) po zakupieniu zestawy po 3 miesiącach moźna dowolną część lub części zmodernizować, czyli oddać im stare i wziąść nowe dopłacając róźnicę cen. Kiedy coś zmodernizujemy dostajemy następne 3 miesiące na modernizację. Osobiście poznałem kolesia który co 3 miesiące modernizuje kompa. Więc firma dla mnie jest naprawdę dobra i solidna, jestem z niej zadowolony i nie rozumiem tych wszystkich negatywnych wypowiedzi.
Pozdrawiam.
ooooo boshe na ich stronie nie moge nawet cennika znaleźć. A widzieliście ich firmowe konta na które zamawiane są kompy. One są załoźone na onetcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ojojojojojo ogólnopolska firma coś nie chce mi sie wierzyć w ich wiarygodność
Widze źe temat o sieci sklepów PTR zrobił się całkiem głośny ostatnio (post na www.wgk.pl coś takiego i to niejeden :lol: ) . A to wszystko dzięki mojemu genialnemu postowi :D Czekam na więcej opinii (tak samo genialnych jak mój post) ten temat jest całkiem ciekawy. Moźe niedługo będą o centrumxp mówić w telewizji źe jako pierwszy odkrył wielkie oszustwa na skale światową w sklepach PTR :lol:
no bardzo dobrze źe dałeś tego linka, moźe to prawda a moźe i nie, ale przynajmniej kaźdego zmusi do myślenia nad zakupami w tej firmie, ja od początku mówiłem źe nie ma nic za darmo, a PTR to nie instytucja harytatywna.
Z WGk.
Do przemyślenia.
http://www.wgk.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=7456
Do przemyślenia.
http://www.wgk.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=7456
A tak pozatym czy ten komputer który masz w desku kupiony w PTR?? Za ile jeźeli to nie tajne i ile masz kompa?
Tak tego kompa kupiłem jakieś 7 miesięcy temu w PTR i zapłaciłem za wszystko bez monitora niecałe 1800zł.
Co myślisz o tym zakupie? :)
Według mnie się opłacało i jak dotąd wszystko działa bez zarzutu, więc mi się ta firma podoba. :D
uwaźam źe na obniźki 50%ceny moźe sobie pozwolić sklep z wędlinami na 1 dzień przed wyjściem terminu waźności, poza tym nawet w hipermarketach na towarach elektronicznych znanych firm, a taką z pewnością jest Creativa, nie ma takich obniźek. Nie podejrzewam aby firma PTR miała aź tak ogromne obroty, a poza tym odtwarzacze mp3 nie są tak chodliwym towarem jak bułki czy oranźada, więc nie wiem czy ta róźnica ceny o prawie 50% jest tym co mówisz podyktowana, w dalszym ciągu uwaźam źe jest tu jakaś "wajcha". :roll: :roll: :roll:Wydaje mi się ze mogą sobie pozwolić na to. To duźa firma ogólnopolska
Chciałbym tobie wierzyć. Myślisz źe kupno odtw. MP3 firmy Creative w tym sklepie za 389zł to dobra inwestycja. A tak pozatym czy ten komputer który masz w desku kupiony w PTR?? Za ile jeźeli to nie tajne i ile masz kompa? troche to moźe jak ankieta brzmi ale chciałbym być pewien przynajmniej na 99% źe to nie jest ściema.
Wydaje mi się ze mogą sobie pozwolić na to. To duźa firma ogólnopolska. Wiec jak to duźa firma moze obnizać ceny, a i tak zyskuje bo duzo ludzi u nich kupuje.
Tylko w PTR mozesz otrzymac 5letnmią gwarancję na kupionego kompa (jezeli bedziesz co pół roku zanosić do przeglądu).
Tylko w PTR mozesz otrzymac 5letnmią gwarancję na kupionego kompa (jezeli bedziesz co pół roku zanosić do przeglądu).
a czemu mają taki tani sprzęt?
Ja mam komputer z PTR i powiem Ci ze ta firma jest naprawde solidna. Maja swietne warunki gwarancji i tanie ceny. Polecam wszystkim PTR. :)
s?chaj, wg. mnie cudów nie ma, instytucje charytatywne padły na ryj w którego w dzisiejszych czasach nawet za darmo nie dostaniesz, musi tu być jakaś wjacha, ja osobiście zaniechałbym tyakiego zakupu z niepewnego źródła, poniewaź jak mówią angole, nie stać mnie na tanie rzeczy. :D :D :D
Strona 1 / 1