ptoblem z instalacja

mam taki oto porblem .

1. zainstalowalem windowsa xp i dzialal prawidlowow z karta nVidaia GForce 2 400mx/mx ( czy jakos tak –– bo pisze na innym kompie ) . steronik ma numer 78.01 i podczas instalowania tego steronika co prawda windows dawal komunikat ze jakies niepodpisane steroniki ale wszystko dzialalo . choc nie jestem wstanie sobie przypomniec czy ta karta byla podczas instalowanai systemu .

testowalem kompa kilak dni i wszystko dzialalo .

2. przenioslem kompa 2 metry dalej i podlaczylem pod inny monitor ( nowszy ) –– no i windows pada po ekranie powitalnym , toz naczy widac ze dysk pracuje , cos wyszukuje , i pojakis 30–60 sekundach restart i propozycjia dzialanai w trybie awaryjnym .
(podejrzewam ze pojawia sie tedy na ekranie monit o zatwierdzenie tej rozdzeilczosci –– bo jak podczas tego gdy nie ma obrazu wcisne esc to monitor tak jak by w piszczy jak by chodzil w niebotyczne rozdzielczosci – –po czym sie wylancza ) .
grafika w trybie awaryjnym dziala bez zarzutu .

probowalem isntalowac pownie steronik –– ale nie dziala –– po prostu albo instlacjia sie przerywa i na calym ekranie wyskakuja takie rąby w trybie tekstowym albo instalacjia trwa w nieskonczonosc .

probowalem tez reinstalacji sytemu ( efekt kocowy jest taki sam ) jak i instalowac sytem na sformatowanej partycji –– tez ten sam efekt po instalacji przy pierwszym uruchomieniu nie ma grafiki ( mimo ze stery sa od miacrsoftu ) .

wczesniej tego monitora uzywalem z innym kompem ( tez byl na nim xp ) i wszystko dzialalo .

monitor sprawny ( bo chodzi z inna karta grafiki ) , pamiec testowalem .
jak wlazylem inna karte grafiki i ruruchomilem kompa to poajiwlo sie raportowanie bledow i wyskoczylo okienko z dwoma linkami do MS i nvidia –– na nvidai znalazlem sterownik o numerze 71.iles_tam ) .

jak zrobic zeby windows np obudzil sie w rozdzielczosci 640x400 ?? i ze standartowym steronikiem ekranu ?? podbno w boot ini mozna to jakos wymusic ale nie wiem jak .

Odpowiedzi: 2

Karolek:
:arrow: webmajsterek:

Temat wyczerpująco opisany, TU.

oki –pomoglo zainstalowanie starszych steronikow .

tylko dlaczego nie dzialaly najnowsze !! i te dostarczane wraz z windowsem xp ???
webmajsterek
Dodano
30.09.2005 18:17:43
:arrow: webmajsterek:

Temat wyczerpująco opisany, TU.
Karolek
Dodano
30.09.2005 17:31:05
webmajsterek
Dodano:
30.09.2005 16:37:02
Komentarzy: