przywracanie systemu
Mam problem z przywracaniem systemu.Po formacie C mineło juź około dwóch miesięcy, utworzyłem kilka punktów przywracania , z których skorzystałem przywracając system.Od dwóch dni wszystkie stare punkty znikneły , nie mogę nawet przejść do poprzedniego miesiąca , nie chce się przesuwać.Nowe punkty nikną po dwóch dniach, Jak mogę rozwiązać problem i czy mogę dotrzeć do pierwszego punktu aby nie bawić się znowu w format ?
Odpowiedzi: 5
Ta wartosc to wlasnie domyslne 90 dni. Przywrocic punkty ktorych juz nie ma, nie da rady. Ciekaw jednak jestem dlaczego usuwaja Ci sie po dwoch dniach, jak piszesz wyzej. Kazdorazowe wylaczenie przywracania usuwa utworzone wczesniej punkty. Nie wylaczasz sam aby np. przeskanowac jakims antywirem ?
W tym kluczu mam właśnie taką wartość o jakiej piszesz (7776000), sprawdziłem to . Masz moźe jakiś pomysł na to przywracanie?
Nie wiem dlaczego zniknely Ci te punkty. Teraz masz 990MB ale moze kiedys cos dograles na ta partycje i miejsca zabraklo ?
Co do tych 90 dni, to zobacz czy w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsNTCurrentVersionSystemRestore
we wpisie "RPLifeInterval" masz wartosc default value – 7776000
Co do tych 90 dni, to zobacz czy w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsNTCurrentVersionSystemRestore
we wpisie "RPLifeInterval" masz wartosc default value – 7776000
Dziękuję za interwencję.Miejsca na pliki przywracania mam na systemowym aź 996Mb.Czyźby to było za mało.Czy moźna to zwiększyć? Nie mineły jeszcze trzy m–ce od instalacji systemu.
System domyslnie utrzymuje punkty przez 90 dni i potrzebuje na partycji systemowej min. 200MB miejsca. Jesli miejsca jest mniej, sam wylacza przywracanie a po zwiekszeniu miejsca ponownie wlacza. Byc moze z tego powodu nie masz wczesniejszych punktow – system wylaczyl sobie kiedys przywracanie i zniknely wczesniejsze punkty.
A znalezc te ktorych juz nie ma ? Zapomnij.
A znalezc te ktorych juz nie ma ? Zapomnij.
Strona 1 / 1