przywracanie systemu
witam – podczas czyszczenia kompa z róznych programów musialem coś wywalić i nie mam dostępu do niektórych funkcji np. nie mogę zrobić defragmentacji czy wyświetlić menadzera urządzeń. Pojawia się hasło:"Program MMC nie moźe otworzyć pliku c:\windows\system32\dfrg.msc". Nie wiem jak sobie z tym poradzić więc postanowiłem przywrócić system do wcześniejszej postaci – i tu kupa – za kaźdym razem wywala źe nie moźna przywrócic systemu do wybranego punktu. Czy jest jakiś sposób aby przywracanie systemu było skuteczne tj. bez takich kwiatków źe nie moźna przywrócić systemu i juź? Pomyślałem o reinstalacji i tu kolejna niespodzianka – instalator nie moźe kontynuować poniewaź wersja systemu windows na tym komputerze jest nowsza od wersji na dysku cd. Nie chcę formatować dysku bo mam tam sporo cennych danych i programów. Czy jest jakiś sposób aby przywrócić system do pełnej sprawności bez utraty danych na dysku? :cry:
Odpowiedzi: 9
nie wiem jak ale udało się –wszystko działa jak trzeba
wszystkim wielkie dzięki za pomoc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
wszystkim wielkie dzięki za pomoc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Było, w uruchom spróbuj:
REGSVR32 MSXML.DLL
REGSVR32 MSXML2.DLL
REGSVR32 MSXML3.DLL
REGSVR32 MSXML.DLL
REGSVR32 MSXML2.DLL
REGSVR32 MSXML3.DLL
Odpalaj wiec kompa z plyty i rob naprawe systemu. Z tym ze nie pierwsza mozliwa, a dopiero druga – po akceptacji licencji.
niestety znowu: "Program MMC nie moźe otworzyć pliku ..."
Działa Ci Start –> Uruchom –> eventvwr ?? Jak tak to poszukaj błędów.
więc tak – zrobiłem jak napisałeś –uruchom – cmd pojawił się wiersz:c:\documents and settings\master>
tu wpisałem sfc /scannow i dałem enter i pojawił się taki sam wiersz c:\documents and settings\master>
i nic poza tym źadnych innych wpisow
tu wpisałem sfc /scannow i dałem enter i pojawił się taki sam wiersz c:\documents and settings\master>
i nic poza tym źadnych innych wpisow
robsonrb:
nie zapomnialem – wpisalem ze spacją – na chwilę pojawia sie okienko z czarnym tłem(na sekundę) i znika i nic się nie dzieje.
Odpal wiersz polecenia (Start –> Uruchom –> cmd) i dopiero tam wpisz sfc /scannow – podaj błąd jaki zwróci.
nie zapomnialem – wpisalem ze spacją – na chwilę pojawia sie okienko z czarnym tłem(na sekundę) i znika i nic się nie dzieje. Wszystko jest jak wczeniej tj nie mam dostępu do defragmentacji, menadźera, opcji wyszukaj....
jak tak robie to pojawia się:system windows nie moźe odnaleźć pliku "sfc/scannow".Upewnij się,źe .... :cry: Myślę źe coś zdrowo namieszałem
Strona 1 / 1