Przymusowy format c: POMOCY !!!
Witam. Jakoś te problemy ze sprzętem mnie nie omijają. Od dwóch dni zobiłem 4 razy format c:. Dlaczego ? Właśnie tutaj zwracam się z pytaniem do was fachowców.Wytłumacze teraz co sie dzieje.
Dwa dni temu gdy szedłem spać wyłączyłem kompa tak jak się powinno. Gdy wstałem rano nie umiał załadować mi sie system.W tle mignął tylko ekran śmierci ale nie byłem w stanie przeczytać do czego się odnosił bo za szybko znikał. Wiec postawiłem nowy system. I stało sie podobnie tyle źe jak zalączyłem kompa pojawiło się czarne okno z tekstem ze nie moźe znaleźć jakiegoś pliku. Niestety nie pamiętam dokładnie jakiego. Wiem źe pisało "windowssystem32.....system " W miejscu wykropkowanym niepamietamco ma być. Ale przejdzmy dalej. Gdy postawiłem nowy system po raz kolejny na samym początku wyskoczyło raportowanie błedu. Pisało ze komputer został uruchomiony bo powaznym błedzie. I w szczegółach pokazało mi sygnature błedy.Zrobiłem screena którego zamieszam w poscie.Wiec jeśli ktoś potrafi się rozczytać do czego się odnosi bede wdzięczny.Mam nadzieje ze jak rano wstane komp startnie.
Pozdrawiam i prosze o pomoc
Dwa dni temu gdy szedłem spać wyłączyłem kompa tak jak się powinno. Gdy wstałem rano nie umiał załadować mi sie system.W tle mignął tylko ekran śmierci ale nie byłem w stanie przeczytać do czego się odnosił bo za szybko znikał. Wiec postawiłem nowy system. I stało sie podobnie tyle źe jak zalączyłem kompa pojawiło się czarne okno z tekstem ze nie moźe znaleźć jakiegoś pliku. Niestety nie pamiętam dokładnie jakiego. Wiem źe pisało "windowssystem32.....system " W miejscu wykropkowanym niepamietamco ma być. Ale przejdzmy dalej. Gdy postawiłem nowy system po raz kolejny na samym początku wyskoczyło raportowanie błedu. Pisało ze komputer został uruchomiony bo powaznym błedzie. I w szczegółach pokazało mi sygnature błedy.Zrobiłem screena którego zamieszam w poscie.Wiec jeśli ktoś potrafi się rozczytać do czego się odnosi bede wdzięczny.Mam nadzieje ze jak rano wstane komp startnie.
Pozdrawiam i prosze o pomoc
Odpowiedzi: 9
Kiedyś sam się do nich zwróciłem z drobiazgiem, to jeszcze po paru dniach tan sam gość przysłał drugiego maila z pytaniem, czy mi się to coś tam udało zrobić, tak jak doradził...
Jakoś nie mieli widać innych maili......
Jakoś nie mieli widać innych maili......
Witam.dzieki za zainsteresowanie . Do dzis wszsytko OK. Wiedz wina leźala po stronei samego sprzętu a nie systemu. Gdy obnizyłem FSM wszystko sie uspokoiló. Zate z mojej strony uwaźam sprawe za zamkniętą. Pozdrawiam
XanTyp:
Skontaktuj się z redacją pisma Komputer Świat Ekspert.
Tam znalazłem w którymś numerze niektóre co ciekawsze sygantury błędów.
Ale moźe Oni znają znaczenie wszystkich...
Tiaaa, a oni się skontaktują z http://support.microsoft.com/ i pewnie na tacy wszystko
djmolowi podadzą – myślisz XanTyp źe nie mają nic innego do roboty?
Skontaktuj się z redacją pisma Komputer Świat Ekspert.
No tak tylko to działało cały czas dobrze.No nic dzis nanoc zostawie memtesta i zobaczymy. Poki co wszystko ok. ciekawe jak dlugo.Jednak ciekawi mnie co oznacza ta sygnatura bledu. hmm mamnadzieje ze ktos kto wie podzieli sie ze mna. Pozdrawiam
Miałeś podkręcone szyny do wszystkiego ,a óznie się to moze objawiać.
Dodam ze caly czas parcowałem na podkreconym FSB. Wczoraj nieco zmniejszylem je i zmniejszylem tez napiecie na procek. I poki co jest ok.Czy moglo to byc przyczyna tego wszystkiego? Dodam ze cały czas kontrolowałem temperature ktora nie przekroczyła nigdy 50 stopni. Czy moglo to być przyczyna??
OK dzis na pewno to zrobie.Jeśli jednak ktoświe co dokładnie oznacza ten załacznik to piszcie.
IMHO na początek sprawdź pamięć ram na błędy (programy typu: memtest86, goldmemory). Takie właśnie rzeczy dzieją się często z powodu uszkodzenia ramu.
Strona 1 / 1