Przymulony system
witam . Jest to moj pierwszy post na tym forum ale postaram sie opisac wszystko po kolei :P.Ostatnimi czasy mój system strasznie "zamula".Probowałem juz wszystkiego ... czyscilem rejestr ,robilem defregmentacje,skanowalem wszystkim co możliwe.. jednak to nie daje nic :( Najdłużej zajmuje mu uruchomienie. Od momentu zalogowania trwa to nawet 5minut.Podaje moją konfiguracje sprzętową:
PIII 600Mhz EB, Płyta Gigabyte GWMM7 ,192Mb ramu 133mhz ,15gb ,grafika i dziwięk na płycie, karta wi-fi na pci.Windows xp sp2
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :) z góry dziekuje i czekam na odpowiedzi :) :mryellow:
Odpowiedzi: 3
Skoro to taka lośówka to bym podejrzewał, że sieciówka - błysnę dowcipem - jak wiatr wieje nie moze DHCP pobrać.
wydaje isę, że zgrywanie tego elementu może być najbardziej prawdopodobną przyczyną opóźnienia - inne typu tryb pracy dysku czy cache CPU można wykluczyć, bo one same z siebie do normy nie wracają.
tak boot vis'a uzywałem nie raz ale nie pamietam teraz na tyle by powiedziec Tobie co go najbardziej obciąża. W systemie oczywiście luna calkowicie wyłączona ,jest odchudzony na tyle na ile było to możliwe. Na dzien dobry odpala mi sie gg i antywirus AVG . Czasem chodzi dobrze a czasem jak pisalem potrafi sie odpalac 5 minut
Co BootVis - trzeba pobrać zainstalowac i odpalić w trybie trace - wskazuje za opóźniacza sprawdzałeś?
Co jest uruvchamiane na "dzień dobry" ? - Skromnie pamięci więc każda duperelka startująca automatycznie ma znaczenie ( ustawienie - wielkość i "ruchomość" badź nie swapa też mogą być istotne ).'
PS.
Są w archiwum jakies wskażówki dot. przyspieszania startu, ale nie iwem czy jrst szczególny sens się od nich odwoływać. Zostaje w to miejsce lektura nt. optymalizacji usług i ew. ochchudzania systemu.
Strona 1 / 1