Przycisk Scroll Lock
Witam
ZAstanawiałem się gdzie zadac to pytanie i stwierdziłem źe tutaj będzienajlepiej.
A oto moje pytanie:
Doczego słuźy przycisk Scroll Lock? Pytam bo własnego kompa mam od ok 7 lat i nieprzypopmonam sobie źebym wykorzystywał ten klawisz. Poco jest umieszczany na klawiaturze ?
ZAstanawiałem się gdzie zadac to pytanie i stwierdziłem źe tutaj będzienajlepiej.
A oto moje pytanie:
Doczego słuźy przycisk Scroll Lock? Pytam bo własnego kompa mam od ok 7 lat i nieprzypopmonam sobie źebym wykorzystywał ten klawisz. Poco jest umieszczany na klawiaturze ?
Odpowiedzi: 7
Ten przycisk działa w Linuksie, sprawdzałem chyba w FireFox.
A kto uźywa klawisza "insert"?
jest to przycisk to wlaczania swiatelka na klawiaturze :lol: hehe
a obecnie tą nieuźywalnośc scroll locka wykorzystują z powodzeniem programisci, np. do sciagania screenshotow czy wyrzucania wiadomosci imsg na ekran.
Dzięki alee nadal nie rozumie. uruchamiam exela i naciskam srrool lock i nic się nie dzieje. Gdzie jest to menu ?
hehe..
Dziś mało kto pamięta, iź IBM wprowadził klawisz Scroll Lock na klawiaturze głównie po to, aby wspomagać właśnie arkusze kalkulacyjne. Niewiele osób wykorzystuje teź wciąź ukośnik, by dostać się do menu (a moźna to zrobić nawet w najnowszym Excelu). Nie mówimy juź takźe komputerowe arkusze kalkulacyjne, gdyź mało kto kojarzy ich papierowe odpowiedniki.
Why does my computer keyboard have this "Scroll Lock" key that seems to serve no purpose whatsoever? In 15 years I don't remember ever pushing that button. I'm almost scared to touch it ––Insanegrey, Lawrence, KS
Dziś mało kto pamięta, iź IBM wprowadził klawisz Scroll Lock na klawiaturze głównie po to, aby wspomagać właśnie arkusze kalkulacyjne. Niewiele osób wykorzystuje teź wciąź ukośnik, by dostać się do menu (a moźna to zrobić nawet w najnowszym Excelu). Nie mówimy juź takźe komputerowe arkusze kalkulacyjne, gdyź mało kto kojarzy ich papierowe odpowiedniki.
Dołączam się do pytania :lol:
Strona 1 / 1