przy uruchamianiu niebieski ekranik
witam
w trakcie uruchamiania się kompa ciągle od pewnego czasu wyskakuje mi niebieskie okienko na którym pisze:
sprawdzanie plików na dysku C:
system plików to NTFS.
coś tam dalej o woluminie... nie idzie zapamiętać bo to cały czas nie trwa :P :P
da się jakoś zrobić źeby te okno się nie pojawiało??
zawsze to jakiś czas :D
czasem muszę wyłączyć kompa ręcznie bo niekiedy sam się uruchamia – czy to moźe być przez to??
pomóźcie
pozdrawiam Hubi
w trakcie uruchamiania się kompa ciągle od pewnego czasu wyskakuje mi niebieskie okienko na którym pisze:
sprawdzanie plików na dysku C:
system plików to NTFS.
coś tam dalej o woluminie... nie idzie zapamiętać bo to cały czas nie trwa :P :P
da się jakoś zrobić źeby te okno się nie pojawiało??
zawsze to jakiś czas :D
czasem muszę wyłączyć kompa ręcznie bo niekiedy sam się uruchamia – czy to moźe być przez to??
pomóźcie
pozdrawiam Hubi
Odpowiedzi: 6
Nie masz w biosie załączonego jakiego Wake Up ?
Czemu myślisz, źe to przez zasilacz ? Wymieniałeś ostatnio, były z nim jakieś problemy ? Co to za model ?
O kaźdorazowym sprawdzaniu spójnosci danych na dysku było wielokrotnie na forum.
Czemu myślisz, źe to przez zasilacz ? Wymieniałeś ostatnio, były z nim jakieś problemy ? Co to za model ?
O kaźdorazowym sprawdzaniu spójnosci danych na dysku było wielokrotnie na forum.
przepraszam, źe post pod postem ale nikt nie wie?? :(
to chociaź powiedzcie z jakiego powodu komp moźe się nieraz sam uruchomić
czy to moźe być wina zasilacza?? za mało mocy?? przegrzany??
pozdrawiam :)
to chociaź powiedzcie z jakiego powodu komp moźe się nieraz sam uruchomić
czy to moźe być wina zasilacza?? za mało mocy?? przegrzany??
pozdrawiam :)
dawno się nie odzywałem, bo nie miałem płytki z windowsem źeby zestartować do konsoli
wiem źe moźna było wejść z dyskietek, ale coś mi stacja nawala :P :P
zrobiłem tak jak kazaliście no i wszystko ok, przeskanowało, ale dalej ten niebieski ekranik...
co jeszcze moźnaby było zrobić???
aha i jak wspomniałem w moim powyźszym poście, źe nieraz komp sam się uruchamia :?
czy to moźe być wina zasilacza?? za mało mocy??
pozdrawiam
wiem źe moźna było wejść z dyskietek, ale coś mi stacja nawala :P :P
zrobiłem tak jak kazaliście no i wszystko ok, przeskanowało, ale dalej ten niebieski ekranik...
co jeszcze moźnaby było zrobić???
aha i jak wspomniałem w moim powyźszym poście, źe nieraz komp sam się uruchamia :?
czy to moźe być wina zasilacza?? za mało mocy??
pozdrawiam
A w pomocy systemu nie ma omowienia przęłączników dla chkdska ? :shock:
do czego jest opcja /p bo ja takiej nie mam (moze dlatego ze mam fat)
Hubi, uruchom konsole odzyskiwania i odpal w niej komende:
chkdsk /p /r
chkdsk /p /r
Strona 1 / 1