przy starcie systemu nie laduje sie explorer.exe

Witam. Wczoraj zainstaowalem program Gladiators.Software.Aston.v1.9.6-UNiQUE.rar do zmiany styli i ogolnie wygladu xp-ka. Po odinstalowaniu zaczely wwyskakiwac dziwne bledy. Mianowicie program ObjectDock i Daemon Tools. Object Dock pomieszal mi paske z ikonkami, jedne pousuwal inne pododawal i co o dziwo schowal pasek start. Jak probuje go wyinstalowac nic nie idzie, ale w tym momencie sie wylacza i pasek start powraca. Demon Tools pokazuje blad z SPD 1.41 chyba. I tez nie moge go wyinstalowac. Poz alogowaniu sie do systemu widze tylko tlo, nic pzoatym. Dopiero poprzez menadzera zadan uruchamiam explorer.exe. Wrzucalem plytke z windowsem i podmienialem pliki explorer.ex_ na explorer.exe w konsoli odzyskiwania. Niestety nie pomoglo. Co z tym fantem zrobic? Format odpada gdyz mam dodatkowo virtualpc, i tam mam cale oporgramowanie do szkoly. Dodam ze korzystam z xp professional x64. ps. moze jest jakis plik ktory zawiera procesy uruchamiane na starcie ps2. wlasnei zauwazylem taka ciekawostke, utworzylem drugie konto admina i one chodzi bez zarzutow, moze explorer.exe zostal zablokowany przy starcie systemu

Odpowiedzi: 2

Jestes mistrzem:):0 W wpisie HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon mailem wartosc "ando" pozostalosc po programie ktory zmienial caly wyglad xp-ka :0 wielkie dzieki :):)
lord_maciek
Dodano
16.04.2008 17:24:38
Zobacz czy wprowadzenie wpisu Shell (typu REG_SZ) w kluczu HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon o wartości explorer.exe nie załatwi sprawy Sprawdź również czy w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon ten wpis Shell ma taka wartość
Żółty
Dodano
16.04.2008 12:34:10
lord_maciek
Dodano:
15.04.2008 21:48:47
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1