Przeszkadzajacy nietypowy dymek

Witam, mam Windowsa Xp Pro SP2 i amm nstęujący problem. AN wstępie uprzedzam że czytałem tematy o wnerwiających dymkach.

A więc. gdy gram w pewną grę co jakiś czas zazyna skakać poniewać windows wyżuca dymek wskazujący na menu start>>wszystkie programy że nie można wyświetlić wszystkich elementów blebleble. Kiedy wychodzę do windowsa takowy znika więc nie wiem co w dymku radzą żeby się więcej nie pokazywał? Jełsi np. otwiera się ponieważ mam za dużo elementów to je wywale byle tylko zniknął.

P.S. W rejestrze też wyłączałem dymki jednak gra co jakiś czas się cięła tylko że dymka nie było widać a ten jakby proces otwierający go działał i zwalniał grę.

Mam nadzieję że ktoś mi pomoże.

Odpowiedzi: 1

mateyko:

P.S. W rejestrze też wyłączałem dymki jednak gra co jakiś czas się cięła tylko że dymka nie było widać a ten jakby proces otwierający go działał i zwalniał grę.

Ale że o co chodzi w tym P.S. ?..strasznie chaotycznie napisane. Jakiego rodzaju menu posiadasz.? Klasyczne :) czy Nowoczesne :( ? Jesli odpowiedziales "Nowoczesne" to zmnien na klasyczne. Mozna tez pobawic sie w Własciwosci paska zadań -> Menu Start -> Dostosuj -> Zaawansowane...

AdasB
Dodano
19.09.2006 13:18:48
  • mateyko 19.09.2006 17:22:04

<br /><p>&nbsp;</p><p><BLOCKQUOTE><div>Ale że o co chodzi w tym P.S. ?..strasznie chaotycznie napisane. Jakiego rodzaju menu posiadasz.? Klasyczne :) czy Nowoczesne :( ? Jesli odpowiedziales &quot;Nowoczesne&quot; to zmnien na klasyczne. Mozna tez pobawic sie w Własciwosci paska zadań -&gt; Menu Start -&gt; Dostosuj -&gt; Zaawansowane...</div></BLOCKQUOTE></p><p>&nbsp;Zmieniałem już między nowoczesnym i klasycznym pr&oacute;bowałem z r&oacute;żnymi opcjami i nic...<br />&nbsp;</p>

• sebpop 19.09.2006 17:59:19

<p>Na poczatek mozesz zajrzec do <strong>gpedit.msc</strong> <em>ustawienia uzytkownia/szablony administracyjne/menu start i pasek zadan</em><br />tam jedna z koncowych pozycji jest opcja umozliwiajaca wylaczenie dymkow z podpowiedziami</p><p>Jesli nie pomoze, to rozwin troche swojego pierwszego posta i napisz jakich zmian dokonales w rejestrze.<br />Zaoszczedzi to innym uzytkownikom powielania.<br /><br /></p>

• mateyko 19.09.2006 20:05:15

<p>Zmieniałem i w rejestrze i tak jak napisałeś. nie chce mi się pisać w jakim kluczu, niech inni sobie użyją wyszukiwarki forumowej lub google.</p><p>Tak jak już pisałem dymek co prawda się nie pokazuje ale to moim zdaniem dlatego że windows jakb i tak pr&oacute;buje go odpalić ale ten klucz w rejestrze po prostu nie pokazuje efektu - dymka. Wydaje mi się że będe musiał co chwile wychodzić z NFS:MW żebym m&oacute;gł dalej grać :I&nbsp;</p>

• mateyko 20.09.2006 23:07:38

M&oacute;głby chociaż ktoś podać treść tego dymka? Wiem że to jest coś o wszystkich programach w menu start i że m&oacute;wi że nie można wyświetlić czegośtam. Zna ktoś całą treść?<br />

• marcin255 21.09.2006 15:16:56

Może zbyt duża ilość element&oacute;w w menu srart ?<br />

• mateyko 22.10.2006 23:10:50

Tak, co prawda miałem 3 kolumny program&oacute;w ale teraz mam windows świeżo po reinstalce i przy 15 programach wyświetla ten dymek a ja nie będę wywalał wszystkiego. To właśnie są uroki windowsa. Smusza cię do wywalenia wszystkiego z wszystkie programy żeby m&oacute;c grac w NFS:MW.<br />

• marcin255 23.10.2006 11:46:17

za mała rozdielczość ekranu&nbsp; nie mozna wyswietlic wszystkich element&oacute;w menu start.?<br />

• mateyko 23.10.2006 18:40:19

ANwet teraz świeżo po reinstalce mam rozdzielczosc 1280:1024 ale to nie ma dużo do rzeczy bo w menu wszystkie programy nawet połowy ekranu nie zajmuje. Ale nie w tym tkwi problem - patrz na g&oacute;rę tematu.<br />

• ZeLDus 25.10.2006 00:20:43

<p>A w MW jaką masz rozdziałke?</p><p>W sumie to sie nie znam ale może w gierce masz cos typu 800 / 600 i wtedy juz te 15 program&oacute;w sie nie miesci na ekranie?? :D - ale w sumie to sie nie znam :P...&nbsp;</p>

mateyko
Dodano:
19.09.2006 01:39:55
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1