Przestała działać opcja "Przeciągnij i upuść"
Witam.
Tak, jak w temacie drag & drop przestało działać na większość plików. Da się jedynie przeciągnąć skrót do paska szybkiego uruchamiania bądź plik multimedialny do wszystkich odtwarzaczy. Nie mogę natomiast przenieść / skopiować plików / folderów metodą przeciągnij i upuść w eskploratorze zarówno w obrębie jednej partycji jak i na inny dysk twardy czy też pendrive. "Cień" ikony i nazwy pliku przesuwa się i pojawia się znak "+" tak jak przy normalnym działaniu ale po puszczeniu lewego przycisku myszy nic się nie dzieje... przy naciśnięciu prawego przycisku sytuacja identyczna.
Podejrzewam nowo zainstalowany dodatek SP3 i jeżeli ktoś wie jak mogę zmusić Windowsa żeby przenosił i kopiował pliki metodą przeciągania to proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 2
Niestety nic się nie zmienia po przestawieniu w opcjach internetowych, próbowałem już wcześniej włączać i wyłączać... system jest dopiero co zainstalowany na nowo utworzonej partycji na świeżo sformatowanym całym dysku tak więc wykluczam działanie jakiegoś złośliwego programu. Nie ma żadnych nieznanych nowych usług ani procesów... pewnie pomogłaby zmiana czegoś w rejestrze ale nie mam tyle pojęcia żeby coś samemu kombinować a niczego konkretnego na ten temat nigdzie nie mogłem znaleźć.
Jeżeli to nie działalność jakiegoś ustrojstwa lub błąd systemu to spróbuj zmienić jedno ustawienie. Co prawda w opisie widnieje informacja że w SP3 po przestawieniu opcji (Panel sterowania - opcje internetowe - bezpieczeństwo - - Poziom niestandardowy - Przeciągnij i upuść...) ma się znów pojawić opcja przeciągania/upuszczania plików z sieci i ściągniętych z internetu, ale nie mam pewności czy u Ciebie ten bug nie jest bardziej "globalny".
Strona 1 / 1