Przerobiona plytka win xp i wlasciwosci systemu
Zrzucilem sobie plytke winxp na dysk twardy
i teraz mam pytanie w katalogu i386 znajduje sie duuzoo plikow .cab w ktorym z tych plikow cab znajdują sie style windowsa :D
a teraz drugie pytanie jak klikam na pulpicie prawym klawiszem myszy to wyskakuje menu wybieram wlasciwosci i chodzi o to gdzie znajduje sie exek wlasciwosci
i teraz mam pytanie w katalogu i386 znajduje sie duuzoo plikow .cab w ktorym z tych plikow cab znajdują sie style windowsa :D
a teraz drugie pytanie jak klikam na pulpicie prawym klawiszem myszy to wyskakuje menu wybieram wlasciwosci i chodzi o to gdzie znajduje sie exek wlasciwosci
Odpowiedzi: 16
mam ten styl z lh transformation pack ale on jest taki bardziej jasny niz ten oryginalny wiec chcę tamten :D
a te style chce wsadzic do xp poprostu te same pliki tylko nazwa inna poprostu luna i plex
a te style chce wsadzic do xp poprostu te same pliki tylko nazwa inna poprostu luna i plex
Chłopie powiedz jeszcze co Ty z tymi stylami chcesz w ogole zrobić ??
Jezeli pamietam to chcesz je wyciągnać z Longhorna i wsadzić do XP, zgadza sie ??
Jesli tak to odpowiadam w ten sposob, LH dostepny jest jedynie dla betatesterów, a osobiscie do nich nie naleze wiec nie wiem gdzie w nim znajduja sie kompozycje.
Zamiast tak kombinować sciagnij styl podobny do Longhorna zrobiony dla XP, pełno tego w necie oraz przede wszystkim w downloadzie CentrumXP.
Jezeli pamietam to chcesz je wyciągnać z Longhorna i wsadzić do XP, zgadza sie ??
Jesli tak to odpowiadam w ten sposob, LH dostepny jest jedynie dla betatesterów, a osobiscie do nich nie naleze wiec nie wiem gdzie w nim znajduja sie kompozycje.
Zamiast tak kombinować sciagnij styl podobny do Longhorna zrobiony dla XP, pełno tego w necie oraz przede wszystkim w downloadzie CentrumXP.
expand dziala ale nie dziala plik po wypakowaniu pierw klikam na kompozycje pozniej na styl i nic dalej pozostaje styl xp
Demik:
zrobilem expandem i nie dziala :( co robic
Co Ci nie działa, polecenie expand czy plik po wypakowaniu ?/
zrobilem expandem i nie dziala :( co robic
Demik:
ja takimi rzeczami (nie wiem czy dobrze napisalem)nie moge sie bawic bo to poprostu komp rodzinny a nie chce nic zepsuć :D
A co moźna zepsuć w kompie , prócz przycisku ...power?
Wszystko inne z tzw.software da się reanimować.
Najlepsza nauka to uczyć się na własnych błędach IMO.
Zawsze teź mozna pokombinować na VMware czy podobnym programie do tworzenia wirtualnego komputera.
ja takimi rzeczami (nie wiem czy dobrze napisalem)nie moge sie bawic bo to poprostu komp rodzinny a nie chce nic zepsuć :D
mrTom:
*.cpl to są moduły rejestru, ale display.cpl jest odpowiedzialny wlasnie za wlasciwosci ekranu. Otwórz to w Resource Hacker i będziesz mial wszystkie zasoby...
PS. sorry, ale zdaje sie ze display.cpl nie istnieje...pokombinuj z innymi *.cpl
Z tym sie zgodze w 100 % Resource Hacker jest świetnym programikiem, mozna sobie jaja robic w niktorych plikach .cpl lub explorer.exe :D
*.cpl to są moduły rejestru, ale display.cpl jest odpowiedzialny wlasnie za wlasciwosci ekranu. Otwórz to w Resource Hacker i będziesz mial wszystkie zasoby...
PS. sorry, ale zdaje sie ze display.cpl nie istnieje...pokombinuj z innymi *.cpl
wlasnie nie wszystkie longhorniku bo znalazlem taki plik ktory a winrar pokazal TEN FORMAT JEST NIE DO OTTWORZENIA wiec chyba uzyje expandu
expand tyez nie dziala :(
expand tyez nie dziala :(
longhornik:
Nie trzeba sie bawic zadnym expandem smiesznym. Wystarczy zainstalowac WINRARA lub WINZIPA. wszystkie pliki z katalogu windowsa I386 mozna otowrzyc i wypakowac tymi programami.
Zabezpieczone przez dodanie do rozszerzenia podkreślenia (pozimej kreski _ ) rowniez ??
Nie wydaje mi sie, chyba ze mam starego WinRar'a.
Archiwa to i moze, ale o nich w tym momencie nie rozmawiamy.
Bobi:
Wypakowujesz expandem.
th_ >> theme
ms_ >> msstylesexpand X:\i386\luna.th_ C:\...\luna.theme
X – litera napedu, ... dalsza sciezka do wypakowania
Co do szukania to spraw sobie Total Commandera i w nim w jego wyszukiwarce wpisz nazwe plkiu i kaz szukać w archiwach.
mrTom – *.cpl to sam moduł panelu sterowania
Nie trzeba sie bawic zadnym expandem smiesznym. Wystarczy zainstalowac WINRARA lub WINZIPA. wszystkie pliki z katalogu windowsa I386 mozna otowrzyc i wypakowac tymi programami.
Wypakowujesz expandem.
th_ >> theme
ms_ >> msstyles
Co do szukania to spraw sobie Total Commandera i w nim w jego wyszukiwarce wpisz nazwe plkiu i kaz szukać w archiwach.
th_ >> theme
ms_ >> msstyles
expand X:\i386\luna.th_ C:\...\luna.theme
do Bobiego ale jak te pliki wypakować???
bo winrar wypakowywuje tylko te .caby
edit juz wypakowalem ale tam są pliki the i mst
temu mst zmienilem na ROZSZERZENIE MSSTYLES klikam dwa razy na niego i pokazuje sie okno wlasciwosci ale w nim nadal ten sam styl
ehh a jeszcze gdzie znajduje sie plik shellstyle bo to chyba wlasnie od tego zalezy czy jest ten plik shellstyle
dodam ze chcialem przeteleportowac pliki stylow z lh 3683 do xpeka czyli zamiast luna było plex wypakowalem winrarem przez otworz z i pojawij sie tamten plik
CO ROBIĆ :?:
bo winrar wypakowywuje tylko te .caby
edit juz wypakowalem ale tam są pliki the i mst
temu mst zmienilem na ROZSZERZENIE MSSTYLES klikam dwa razy na niego i pokazuje sie okno wlasciwosci ale w nim nadal ten sam styl
ehh a jeszcze gdzie znajduje sie plik shellstyle bo to chyba wlasnie od tego zalezy czy jest ten plik shellstyle
dodam ze chcialem przeteleportowac pliki stylow z lh 3683 do xpeka czyli zamiast luna było plex wypakowalem winrarem przez otworz z i pojawij sie tamten plik
CO ROBIĆ :?:
odnośnie 'właściwości':
to jest chyba plik display.CPL
to jest chyba plik display.CPL
Demik:
Cos mi sie zdaje, ze to luna.th_ i luna.ms_ w i368
Demik:
To nie na takiej zasadzie działa, wszystkim steruje explorer, a explorer z kolei korzysta z jakiejś biblioteki.
Strona 1 / 1