Przerobiona plytka win xp i wlasciwosci systemu

Zrzucilem sobie plytke winxp na dysk twardy

i teraz mam pytanie w katalogu i386 znajduje sie duuzoo plikow .cab w ktorym z tych plikow cab znajdują sie style windowsa :D

a teraz drugie pytanie jak klikam na pulpicie prawym klawiszem myszy to wyskakuje menu wybieram wlasciwosci i chodzi o to gdzie znajduje sie exek wlasciwosci

Odpowiedzi: 16

mam ten styl z lh transformation pack ale on jest taki bardziej jasny niz ten oryginalny wiec chcę tamten :D

a te style chce wsadzic do xp poprostu te same pliki tylko nazwa inna poprostu luna i plex
Demik
Dodano
07.05.2005 21:07:54
Chłopie powiedz jeszcze co Ty z tymi stylami chcesz w ogole zrobić ??
Jezeli pamietam to chcesz je wyciągnać z Longhorna i wsadzić do XP, zgadza sie ??
Jesli tak to odpowiadam w ten sposob, LH dostepny jest jedynie dla betatesterów, a osobiscie do nich nie naleze wiec nie wiem gdzie w nim znajduja sie kompozycje.
Zamiast tak kombinować sciagnij styl podobny do Longhorna zrobiony dla XP, pełno tego w necie oraz przede wszystkim w downloadzie CentrumXP.
Bobi
Dodano
07.05.2005 21:05:18
expand dziala ale nie dziala plik po wypakowaniu pierw klikam na kompozycje pozniej na styl i nic dalej pozostaje styl xp
Demik
Dodano
07.05.2005 20:51:13
Demik:
zrobilem expandem i nie dziala :( co robic

Co Ci nie działa, polecenie expand czy plik po wypakowaniu ?/
Bobi
Dodano
07.05.2005 20:47:38
zrobilem expandem i nie dziala :( co robic
Demik
Dodano
07.05.2005 19:56:11
Demik:
ja takimi rzeczami (nie wiem czy dobrze napisalem)nie moge sie bawic bo to poprostu komp rodzinny a nie chce nic zepsuć :D

A co moźna zepsuć w kompie , prócz przycisku ...power?
Wszystko inne z tzw.software da się reanimować.
Najlepsza nauka to uczyć się na własnych błędach IMO.
Zawsze teź mozna pokombinować na VMware czy podobnym programie do tworzenia wirtualnego komputera.
Seeker
Dodano
07.05.2005 13:49:56
ja takimi rzeczami (nie wiem czy dobrze napisalem)nie moge sie bawic bo to poprostu komp rodzinny a nie chce nic zepsuć :D
Demik
Dodano
07.05.2005 13:41:45
mrTom:
*.cpl to są moduły rejestru, ale display.cpl jest odpowiedzialny wlasnie za wlasciwosci ekranu. Otwórz to w Resource Hacker i będziesz mial wszystkie zasoby...

PS. sorry, ale zdaje sie ze display.cpl nie istnieje...pokombinuj z innymi *.cpl

Z tym sie zgodze w 100 % Resource Hacker jest świetnym programikiem, mozna sobie jaja robic w niktorych plikach .cpl lub explorer.exe :D
Anonymous
Dodano
07.05.2005 13:36:40
*.cpl to są moduły rejestru, ale display.cpl jest odpowiedzialny wlasnie za wlasciwosci ekranu. Otwórz to w Resource Hacker i będziesz mial wszystkie zasoby...

PS. sorry, ale zdaje sie ze display.cpl nie istnieje...pokombinuj z innymi *.cpl
mrTom
Dodano
07.05.2005 11:20:34
wlasnie nie wszystkie longhorniku bo znalazlem taki plik ktory a winrar pokazal TEN FORMAT JEST NIE DO OTTWORZENIA wiec chyba uzyje expandu

expand tyez nie dziala :(
Demik
Dodano
07.05.2005 10:33:39
longhornik:
Nie trzeba sie bawic zadnym expandem smiesznym. Wystarczy zainstalowac WINRARA lub WINZIPA. wszystkie pliki z katalogu windowsa I386 mozna otowrzyc i wypakowac tymi programami.

Zabezpieczone przez dodanie do rozszerzenia podkreślenia (pozimej kreski _ ) rowniez ??
Nie wydaje mi sie, chyba ze mam starego WinRar'a.
Archiwa to i moze, ale o nich w tym momencie nie rozmawiamy.
Bobi
Dodano
07.05.2005 10:25:00
Bobi:
Wypakowujesz expandem.
th_ >> theme
ms_ >> msstyles
expand X:\i386\luna.th_ C:\...\luna.theme

X – litera napedu, ... dalsza sciezka do wypakowania

Co do szukania to spraw sobie Total Commandera i w nim w jego wyszukiwarce wpisz nazwe plkiu i kaz szukać w archiwach.

mrTom – *.cpl to sam moduł panelu sterowania

Nie trzeba sie bawic zadnym expandem smiesznym. Wystarczy zainstalowac WINRARA lub WINZIPA. wszystkie pliki z katalogu windowsa I386 mozna otowrzyc i wypakowac tymi programami.
Anonymous
Dodano
07.05.2005 04:01:06
Wypakowujesz expandem.
th_ >> theme
ms_ >> msstyles
expand X:\i386\luna.th_ C:\...\luna.theme

X – litera napedu, ... dalsza sciezka do wypakowania

Co do szukania to spraw sobie Total Commandera i w nim w jego wyszukiwarce wpisz nazwe plkiu i kaz szukać w archiwach.

mrTom – *.cpl to sam moduł panelu sterowania
Bobi
Dodano
06.05.2005 22:44:58
do Bobiego ale jak te pliki wypakować???

bo winrar wypakowywuje tylko te .caby

edit juz wypakowalem ale tam są pliki the i mst

temu mst zmienilem na ROZSZERZENIE MSSTYLES klikam dwa razy na niego i pokazuje sie okno wlasciwosci ale w nim nadal ten sam styl

ehh a jeszcze gdzie znajduje sie plik shellstyle bo to chyba wlasnie od tego zalezy czy jest ten plik shellstyle

dodam ze chcialem przeteleportowac pliki stylow z lh 3683 do xpeka czyli zamiast luna było plex wypakowalem winrarem przez otworz z i pojawij sie tamten plik

CO ROBIĆ :?:
Demik
Dodano
06.05.2005 22:24:21
odnośnie 'właściwości':
to jest chyba plik display.CPL
mrTom
Dodano
06.05.2005 21:47:24
Demik:
i teraz mam pytanie w katalogu i386 znajduje sie duuzoo plikow .cab w ktorym z tych plikow cab znajdują sie style windowsa :D

Cos mi sie zdaje, ze to luna.th_ i luna.ms_ w i368

Demik:
a teraz drugie pytanie jak klikam na pulpicie prawym klawiszem myszy to wyskakuje menu wybieram wlasciwosci i chodzi o to gdzie znajduje sie exek wlasciwosci

To nie na takiej zasadzie działa, wszystkim steruje explorer, a explorer z kolei korzysta z jakiejś biblioteki.
Bobi
Dodano
06.05.2005 20:55:18
Demik
Dodano:
06.05.2005 11:30:05
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1