Przełącz użytkowników - problem

Witam. Przeszukałem już wiele stron i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Mam problem z przełączaniem użytkowników. W panelu sterowania - konta użytkowników mam zaznaczone "Użyj ekranu powitalnego oraz Użyj szybkiego przełączania użytkowników". Pomijając fakt, że okna logowania mam jak w windowsie NT ( Tabelki ) a nie z ikonkami. To kiedy używam przełącz użytkowników czy Win+L to pierw mi wyskakuje okienko "ODBLOKOWYWANIE KOMPUTERA" i gdy chce "przeskoczyć" na inne kontro wyskakuje mi komunikat : Spowoduje To wylogowanie bieżącego użytkownika, wszystkie informacje zostaną utracone" Kiedy nacisnę ok profil mi sie wylogowuje i wtedy mam okienko "Logowania". A zależy mi na tym aby profil przeskakiwał z jednego na drugi, tak by wszystko co było otwarte tak zostało. Nie mogę znaleźć rozwiązania a już naprawdę dużo kombinowałem. System Windows Xp Service Pack 3 Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

Witam. Pozwoliłam sobie się podpiąć do wątku - mam podobny problem z XP HE. Do wczoraj mi wszystko działało, a dzisiaj nie /w kompie nikt nic nie grzebał, korzystałam tylko ja/. Nie moge korzystać z przełączania użytkowników /mam dwóch/. Pojawia się ekran logowania z ikonkami, pierwszy użytkownik jest opisany jako zalogowany, klikam drugiego, wpisuje hasło, po czym ekran na chwile mruga i wraca do widoku logowania. W podglądzie zdarzeń >zabezpieczenia widać tylko wylogowanie się pierwszego użytkownika, w >sytem pojawia się "Nie można utworzyć sesji serwera terminali. Odpowiedni kod stanu to 0xC0000037.". Mogę się zalogować na drugim profilu pod warunkiem, że się wyloguję z pierwszego. A wtedy na tym wylogowywanym zamyka wszystkie aplikacje. Szeprałam już po różnych forach, ale nie znalazłam pomocnej rady. Może stan Waszej wiedzy i chęć podzielnia się nią pomoże mi wybrnąć z tej niekomfortowej sytuacji. Z góry dziękuję. Mimo wszystko miłej niedzieli. :)
Zgaga
Dodano
19.04.2009 15:20:31
To że masz HE to znaczy że tego tam nie ma. Nie znaczy to że takiej opcji nie posiada Twój system. Pytanie: gdzie to jest w rejestrze...?
Razorek
Dodano
19.04.2009 12:21:30
Xan w tej opcji "Użyj szybkiego przełączania użytkowników" polega na tym że bez wylogowywania możesz zmieniać użytkownika. Ja mam taką sytuację że jak jest zaptaszone jeszcze "Użyj ekranu powitalnego" to normalnie wychodzi do ekranu logowania. Dopiero po odptaszeniu opcji szybkiego przełączania użytkowników wyświetla oko z blokadą komputera. Dla założyciela tematu: co mi się nasunęło to sprawdź ustawienia w: Mój komputer>(górny pasek wyboru)Narzędzia>Opcje folderów. W ostatniej karcie powinno być "Ustawienia offline" albo coś w tym stylu. Tam powinieneś to mieć wyłączone (odptaszona opcja pierwsza od góry).
Razorek
Dodano
18.04.2009 22:47:42
  • mario3d 19.04.2009 02:01:29

[quote=Razorek] Dla założyciela tematu: co mi się nasunęło to sprawdź ustawienia w: Mój komputer>(górny pasek wyboru)Narzędzia>Opcje folderów. W ostatniej karcie powinno być "Ustawienia offline" albo coś w tym stylu. Tam powinieneś to mieć wyłączone (odptaszona opcja pierwsza od góry). [/quote] To także wyczytałem na którymś forum, ale niestety nie mam tam takiej zakładki, mam tylko zakładki Ogólne -> Widok i Typy Plików. Myślę, że to akurat jest związane z tym, że posiadam wersję Home Edition. Kurczę nigdy nie miałem problemów z profilami, a tu taki psikus. Zastanawiam się najbardziej co mi tak namieszało i gdzie ;) Pozdrawiam.

Nie ma raczej takiej możliwości, żebyś miał otwarte cokolwiek i po przelogowaniu użytkownika miał to samo pootwierane. Inna sesja, inne zadania.
XanTyp
Dodano
18.04.2009 00:45:05
mario3d
Dodano:
17.04.2009 21:01:21
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1