Przekroczenie liczby aktywacji w XP Home ...

Witam wszystkich, mam taki problem: - wczoraj w chwili aktywacji systemu WinXP Home dostałem taki komunikat : " Zgodnie z Naszymi danymi liczba możliwych aktywacji systemu Windows przy użyciu tego klucza produktu została przekroczona. Wprowadź inny klucz produktu ...itd" ... z przyczyn odemnie nie zależnych w ostatnich miesiącach byłem zmuszony do instalacji tego samego systemu WinXP Home na kilku różnych płytach głównych (trafiałem przy zakupie na uszkodzone). Co mam teraz zrobić ??? jak by nie było mam "legala" i dziwi mnie troche taka sytuacja ?! Prosze o rade !!!

Odpowiedzi: 2

Dzięki za info - nr trochę inny (22 5941999) ale załatwione wszystko pozytywnie , pozdrawiam
Sopel
Dodano
10.12.2008 19:37:23
Powinieneś był dopisać, że masz XP HE w wersji OEM - stąd takie kwiatki. Wersja boxowa może być instalowana wielokrotnie na dowolnej ilości kompów (oczywiście nie równocześnie). OEM - przy pierwszej aktywacji, wraz z danymi użytkownika - wysyła do M$ numer seryjny płyty głównej. W efekcie - masz faktycznie problem. Dzwoń do M$ i życzę owocnej pogawędki :-k Numer do Microsoft Polska: 22 5941000
XanTyp
Dodano
09.12.2008 23:30:28
Sopel
Dodano:
09.12.2008 22:02:53
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1