przejmowanie uprawnien
A wiec tak jak w temacie robie wszystko zgodnie z FAQ i niestety w trakcie wyswietla mi sie odmowa dostepu zasoby udostepnione nie zostaly utworzone w tym czasie
a bardzo mi zalerzy na odzyskaniu tych plikow poniewaz mam tam ponad 140gb dnych do odzyskania wiec nie chcialbym tego stracic :(
pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
Nie ma za co.
dzieki wojtt pomoglo :)
a co do rebe to uprawnien nie dalo sie zmienic i w tym byl problem :) to sie wyswietlalo przy probie zmiany uprawnien. a przyczyna tego calego zamieszania to brak pliku w windowsie co spowodowalo brak mozliwosci uruchomienia go wiec podpialem moj dysk pod drugiego kompa i chialem odzyskac dane :) pliki nie byly szyfrowane.
jeszcze raz dzieki wszystkim :)
pozdrawiam
Spróbuj tak:
Otwórz dowolny folder -> narzędzia -> opcje folderów -> widok -> odznacz "Użyj prostego udostępniania plików"
Teraz PPM na tym folderze -> właściwości -> zabezpieczenia -> dodaj ->zaawansowane -> znajdź teraz -> podświetl swoje konto -> ok -> ok,
Teraz na zakładce zaawansowane zaznacz swoje konto i zaznacz pełna kontrola -> zastosuj
Jeśli nie będziesz miał dostępu to-> PPM na tym folderze -> zabezpieczenia -> zaawansowane -> Właściciel -> zaznacz swoje konto i zaznacz "zmień właściciela dla podkontenerów i obiektów"
Konkretnie :
1. jaki komunikat bez gr4zebania?
2. jaki po ustawieniu uprawnień?
3. to co się stąło to efekt reinstalacji czy zmiany konta?
4. pliki były szyfrowane?
Strona 1 / 1