Przegrzewa sie?

Witam, mam taki problem:
w tej chwili mam przez caly czas wlanczony komp, gralem sobie w mafie(grafike mam gainwarda, tam jest expert tool, mialem ustawione safe) i cos zgrzytnelo, jakby zawiesilo sie, ale po paru sekundach sie "odwiesilo",
ok gralem dalej, znowu zwis ;/, no to odpalam 3d marka 03(tym razie w trybie enchenced – podkrecona karta) pierwszy test– ok, drugi– ok, trzeci– przy blizeniu twarzy tej dziewczyny– zwis, po paru sekundach pokazuje juz inna scene, to znaczy ze tylko obraz staje, a reszta dziala, kolejny zwis w tym samym tescie(game test 3), reszta testow poszla bez problemu, odpalam bf1942( w trybie podkreconym), gram pare minut, podchodze do dzipa naciskam E, zwis, po paru sekundach pokazuje sie w dzipie, czyli tak jak w 3d marku, obraz stoi, akcja sie toczy, no i w tym momencie kuz podejrzewam ze sie cos przegrzewa, przynajmniej tak mi sie wydaje, innej przyczyny nie widze, sprawdzam temperature proca– 52C, czyli tak jak zwykle, nie wiem jak sie sprawdza temperature karty graficznej, ale stawiam ze to cos sie z karta dzieje, dzis odpalalem 3 benchmarki w safe i enchenced: aquamark, 3d mark01, 3 mark03, w aquamarku nie bylo roznicy w wynikch, w 3d marku 01, testy przeszly... i 8xxx markow ;/, w 3d marku 2003 we wszystkich game testach byly zwisy :evil: ,moja karta graficzna to gainward geforce4 ti4600 powerpack ultra 750/xp, a procesor AthlonXP 2200+, chlodzenie mam takie jak bylo dostarczone z kompem
na kompa mam 2 lata gwarancji, na grafike 3 :), ok, czy dobrze podejrzewam ze sie grafika przegrzewa? jesli tak to czy moge cos zrobic? czy od razu isc do serwisu i mowic im zeby? wymienili ?
z gory dzieki za przeczytanie tego przydlugiego posta i pomocne odpowiedzi :idea:

Odpowiedzi: 4

gen:
moja karta graficzna to gainward geforce4 ti4600 powerpack ultra 750/xp

SLAY3R nie doczytales? :roll:
a sterowniki to zmienilem na 52.xx
moze sie teraz bardziej nagrzewa z jakiegos powodu? bo kiedys komp byl miesiac wlanczony i, hm, gralem tylko ze nie w mafie i bf i nie robilem testow podczas sciagania emule :oops: moze tak bylo od zawsze a teraz to zauwazylem? niedlugo wylaoncze kompa i sprezonym powietrzem przeczysze karte, zobaczymy, czekam na dalsze odopwiedzi
gen
Dodano
02.11.2003 21:47:23
O ile pamiętam to masz GF3Ti 200 Gainwarda. U mnie ta karta chodziła zawsze w enchanced i nie było problemos.
Odinstaluj sterowniki i zainstaluj ponownie.
Ostatnio miałem zgrzyt ze swoim GFFX, przeinstalowałem stery i jak ręką odjął.
SLAY3R
Dodano
02.11.2003 21:20:54
The_judge:
jeźeli masz podkręconą grafę to bardzo moźliwe, źe to ona powoduje zwisy. sprobuj "odkręcić" kartę na standardowe częstotliwości i wtedy jeszcze raz zrób te testy 3d markiem

jeźlei będzie wszystko ok, to wiesz juź co jest problemem. a jeśli znowu będą zwisy to będziemy myśleć dalej...

oj chyba nie napisalem wszystkiego:
mafia mi sie wieszala, nawet jak karta nie byla podkrecona, a reszta gier( i 3d mark03) jak podkrecilem, karte podkrecam programem EXPERT TOOL( nawet jest napisane gwarncja stabilnosci) dolaczonym do na cd ze sterownkami do karty, wczesniej nie mialem takich zwisow, nawet jak komputer bardzo dlugo dzialal, a teraz... z trzy dni temu wylaczylem kompa na pare godzin, wlanczylem , 3d mark03 i 17xx marko– zadnych problemow, a wiec tak mi sie wydaje ze jakos sie przegrzewa, no i nie wiem co z tym zrobic, czy to moze sie zakurzyl wentyllator od karty, czy mam isc do serwisu i im powiedziec :roll:
gen
Dodano
02.11.2003 21:08:58
jeźeli masz podkręconą grafę to bardzo moźliwe, źe to ona powoduje zwisy. sprobuj "odkręcić" kartę na standardowe częstotliwości i wtedy jeszcze raz zrób te testy 3d markiem

jeźlei będzie wszystko ok, to wiesz juź co jest problemem. a jeśli znowu będą zwisy to będziemy myśleć dalej...
The_judge
Dodano
02.11.2003 20:43:09
gen
Dodano:
02.11.2003 20:36:35
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1