Przeglądarki
Pytanie czystostatystyczne, napewno podobne było ale szukając nie znalazłem ankiety. Jak chcecie w temacie moźecie pisać dlaczego właśnie wybraliście taką a nie inną.
Odpowiedzi: 4
U mnie prym wioda Firefox i Konqueror no i czasami Lynx :wink:
Zawsze uźywałem najnowszej aktualnie opery, ale często mnie denerwowała bo się wieszała, strony się długo przełanczały i to nie tylko u mnie [( nie mam wolnego neta :)] . Tera uźywam starego i poczciwego Interneta Explorera. Dla mnie chodzi najlepiej pomimo, źe ma duźo bugów i wolno działa ale jest spoko. Ale coś czuje, źe nie dlugo przeźuce się na Mozzile bo widze, źe ma bardzo wiele zalet i kaźdy ją chwali.
w pelni sie z toba zgadzam?:
–chodzi najstabilniej
– szybki i lekki.
– częste aktualizacje.
– w miare zgodny ze standardami.
– jest przeglądarką bardzo otwartą na nowości, choćby implementacja niektorych testowych elementów CSS3, teraz równieź obsługa SVG.
– no i od niedawna ma to coś, co bardzo mi się podobalo w Operze – czyli zapisywanie stron w historii sesji.
gusioo nie wstrzynaj kolejnej 'bójki' nie chce mi się dziś denerwować. Ja najczęściej uźywam Firefoksa (aktualnie testowa beta 1), dlaczego?
– na moim sprzęcie chodzi najstabilniej (czyt. nie przywiesza się jak np. czasem Opera – dlatego nadal FF, wczesniej w Operze takźe baner mnie wkurzal.)
– szybki i lekki.
– częste aktualizacje.
– jest przeglądarką bardzo otwartą na nowości, choćby implementacja niektorych testowych elementów CSS3, teraz równieź obsługa SVG.
– no i od niedawna ma to coś, co bardzo mi się podobalo w Operze – czyli zapisywanie stron w historii sesji.
Poza nim dość dobrze mi się korzysta z K–Meleona, czy teź jego moźna powiedzieć odpowiednika na Linuxie Epiphany.
– na moim sprzęcie chodzi najstabilniej (czyt. nie przywiesza się jak np. czasem Opera – dlatego nadal FF, wczesniej w Operze takźe baner mnie wkurzal.)
– szybki i lekki.
– częste aktualizacje.
Poza nim dość dobrze mi się korzysta z K–Meleona, czy teź jego moźna powiedzieć odpowiednika na Linuxie Epiphany.