przed i po instalacji systemu dziwnie sie zachwuje..........
Witam mam problem z systemem mianowicie zaqpilem pasek do HDD bo poprzedni juz był przerwany z wchwila gdy załozyłem pasek zaczeły sie dziac akcje tylu przycinania dzwieku ogólnie komp uruchamiał sie bardzo długo z chwila uruchomienia cokolwiek nieotworzyłem przycinał sie strasznie kursor myszki równiez jak ruszałem mysle sobie sformatuje dysk i bedzie gitara zformatowałem zainstalowałem na nowo system i mam to samo :((((( na nowym systemie :(( moze to byc wina paska ze jest uszkodzony bo ja juz sam niewiem ???
p.s zauwazyłem podczas uruchamiania systemu funkcja S.M.A.R.T dla dysków mam 2 na 2 jest enable a na systemowym none czy to tez moze byc przyczyna ???
pozdro i z góry dzieki za pomoc :(((( :(
p.s zauwazyłem podczas uruchamiania systemu funkcja S.M.A.R.T dla dysków mam 2 na 2 jest enable a na systemowym none czy to tez moze byc przyczyna ???
pozdro i z góry dzieki za pomoc :(((( :(
Odpowiedzi: 5
A mnie to przypomina problem z którym juz raz się zetknąłem (nie pomogły nowe taśmy itp.)
A mianowicie , puściły luty na płytce z elektroniką dysku, dopiero przelutowanie gniazd (tego od zasilania równieź) problem rozwiązało.
A mianowicie , puściły luty na płytce z elektroniką dysku, dopiero przelutowanie gniazd (tego od zasilania równieź) problem rozwiązało.
Dysk moźe nie obsługiwać smart, zrób diagnostyke dysku systemowego, najlepiej z poziomu dosa – moźe uszkodzony.
Przeanalizuj problem – problemy zaczeły się po wymianie taśmy.
Zmień na nową, moźe coś z gniazdami w płycie w dyskach,zobacz lub uszkodziłeś kontroler IDE,przepnij dysk systemowy na drugi kontroler IDE i zobacz.
Przeanalizuj problem – problemy zaczeły się po wymianie taśmy.
Zmień na nową, moźe coś z gniazdami w płycie w dyskach,zobacz lub uszkodziłeś kontroler IDE,przepnij dysk systemowy na drugi kontroler IDE i zobacz.
spiderko:
Są dwa rodzaje taśm, dla urządzeń ATA 33 (40 źył) oraz ATA 66/100/133(80 źył).
Zapewne kupiłeś ten pierwszy rodzaj, w innym wypadku taśma jest po prostu uszkodzona.
Odpada ze wzgeldu na to ze ata 100 to ata 100 jest 80 zył i taki sam pasek jak był poprzednio zadne ata 66 pozdrawiam co do 2 wypowiedzi
:arrow: JN było juz na róznie sposoby kombinowane i bez rezultatów dalej mam to samo :((((( pozdro
Tak napisałeś źe nic nie wiadomo zrób tak.
W biosie dyski ustaw na auto i tryby pracy napędów teź na auto.Posiłkuj się ksiąźką od płyty głównej.
Taśme zastosuj 80 źyłową pamiętaj źe wtyczka od dłuźszego odcineka między wtyczkami idzie do płyty nie wspomne o prawidłowym włoźeniu wtyczki – sprawdz z opisem płyty.
Na 1 kanale IDE dysk systemowy ustawiony jako Master – ustaw na zworkach dysku.
Jeśli chcesz coś tu jeszcze podpiąć to jako Slave na srodkowej wtyczce a Master na ostatniej.
Na 2 kanale IDE nagrywara Master CD lub drugi dysk Slave – ustaw na zworkach.
W biosie dyski ustaw na auto i tryby pracy napędów teź na auto.Posiłkuj się ksiąźką od płyty głównej.
Taśme zastosuj 80 źyłową pamiętaj źe wtyczka od dłuźszego odcineka między wtyczkami idzie do płyty nie wspomne o prawidłowym włoźeniu wtyczki – sprawdz z opisem płyty.
Na 1 kanale IDE dysk systemowy ustawiony jako Master – ustaw na zworkach dysku.
Jeśli chcesz coś tu jeszcze podpiąć to jako Slave na srodkowej wtyczce a Master na ostatniej.
Na 2 kanale IDE nagrywara Master CD lub drugi dysk Slave – ustaw na zworkach.
Są dwa rodzaje taśm, dla urządzeń ATA 33 (40 źył) oraz ATA 66/100/133(80 źył).
Zapewne kupiłeś ten pierwszy rodzaj, w innym wypadku taśma jest po prostu uszkodzona.
Strona 1 / 1