Proźba o pomoc - jak zrobic możliwość korzystania tylko z jednej aplikacji.

Witam, Mam pytanie, czy jest możliwe ustawienie w systemie następującej rzeczy. Chciałbym, aby użytkownicy po zalogowaniu się do komputera mogli jedynie korzystać z jednej aplikacji. To znaczy, żeby nie mogli wychodzić do systemu windows oraz uruchamiać inne procesy. Aplikacja ta wymaga logowania do serwera. Czy jest możliwość ustawienia tego w systemie win xp u użytkownika lub bezpośrednio na serwerze win server 2003? A może znacie jakieś oprogramowanie, które się tym zajmuję? Serdecznie dziękuję z góry za pomoc ! Pozdrawiam!

Odpowiedzi: 4

Z tym IE. Tiaaa... a w polu Adres wpisujesz C:\ i masz dostęp do HDD :mryellow:
rime
Dodano
09.07.2007 12:36:40
  • Żółty 09.07.2007 12:42:58

[quote=rime]Z tym IE. Tiaaa... a w polu Adres wpisujesz C:\ i masz dostęp do HDD :mryellow:[/quote] Nawet po podmianie/kasacji pliku explorer.exe ?? Tudzież po wpisaniu explorera na listę aplikacji zabronionych do uruchamiania ??

Dzięki za pomoc !
kozaczenko
Dodano
09.07.2007 11:14:07
To rozwiązanie z podmianą shella widziałem kiedyś w praktyce - takim podmienionym shellem był IE, teoretycznie na komputerze możnabyło tylko net przeglądać...
Andrzej.K
Dodano
06.07.2007 10:26:46
Koncpcyjnie nieco bo nie próbowałem. Jakby podmienić userom shella na ten jeden program, który można uruchomić ... I na dokładke ustawić autorestartowanie shella (na wypadek gdyby zanknęli program przez przypadek) + wyłączenie menadzera zadań. Na pewno nie wypali jak program posiada dialog Otwórz i/lub zapisz z możliwością ustawienia maski na dowolny plik. BTW - tym razem nazwę tematu poprawiłem. Nastepnym razem moze sie nikomu nie chcieć bo to Twoim obowiazkiem jest nazywanie tematów w taki sposób by oddawał treść.
Żółty
Dodano
05.07.2007 17:48:51
kozaczenko
Dodano:
05.07.2007 15:14:32
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1