Prosze usunąć zabezpieczenie zapisu - co zrobić?
Witajcie.
Byłem na wycieczce w Berlinie. Robiłem foty (Sony-HX1) i każdego wieczora przerzucałem je z Memory Stick-a na Laptopa.
Teraz chce przerzucić je z Laptopa na Kompa.
Wpierw chciałem przez Wifi, nastepnie przez pamieci flash, nastepne przez zewn dysk i za każdym razem to samo.
Przeładowuje kilkadziesiąt zdjęć i wykrzacza sie na jednym (tym samym) - wyświetla komunikat PROSZE USUNĄĆ ZABEZPIECZENIE PRZED ZAPISEM.
Co zrobić?
PS: Używłałem domyślnego programu windowsa, nastepnie Total Commandera, za każdym razem to samo.
Odpowiedzi: 5
moim zdaniem jakiś plik jest zabezpieczony przed kopiowaniem
Sprawdź zabezpieczenia czyli : myszka na plik, prawy klik i zabezpieczenia zobacz co jest zezwalaj a co odmów.
to go pozostaw a resztę kopiuj być może to plik ini. lub tez systemowy często system sam robi jakieś dziwne pliki których nie sposób jest usunąć.
A może w aparacie zablokowałeś to zdjęcie?
moze po prostu jeden plik jest uszkodzony i generuje błąd ? jesli pomijasz to jedno zdjecie to reszte da się przenieść?
Może plik jest uszkodzony i stąd ten komunikat?
Próbowałeś w trybie awaryjnym z obsługa sieci i na koncie administratora?
Strona 1 / 1
[quote=zibi68]moim zdaniem jakiś plik jest zabezpieczony przed kopiowaniem Sprawdź zabezpieczenia czyli : myszka na plik, prawy klik i zabezpieczenia zobacz co jest zezwalaj a co odmów. [/quote] A nie szybciej będzie w widoku szczegółowym włączyć kolumnę atrybuty?