Prosze pomoźcie
Witam
Mam komputer: sempron 2300+ plyta gl gigabyte ga–7n400s–l 512mb\400mhz kingstone k. graf winfast gf6600 hdd 160 gb sata seagate.
Nie wiem dlaczego ale kiedy uruchamiam aplikacje graficzne gry itp komputer troszke popracuje a nastepnie sie wiesza :( zainstalowalem najnowsze sterowniki do karty graficznej plyty glownej oraz zainstalowalem nowego biosa i dalej to samo.Nie wiem co moglbym innego zrobic :( czy to oze byc wina uszkodzenia karty graficznej lub plyty glownej?
prosze pomozcie!!!!
Mam komputer: sempron 2300+ plyta gl gigabyte ga–7n400s–l 512mb\400mhz kingstone k. graf winfast gf6600 hdd 160 gb sata seagate.
Nie wiem dlaczego ale kiedy uruchamiam aplikacje graficzne gry itp komputer troszke popracuje a nastepnie sie wiesza :( zainstalowalem najnowsze sterowniki do karty graficznej plyty glownej oraz zainstalowalem nowego biosa i dalej to samo.Nie wiem co moglbym innego zrobic :( czy to oze byc wina uszkodzenia karty graficznej lub plyty glownej?
prosze pomozcie!!!!
Odpowiedzi: 4
Napięcia sprawdź w trakcie grania lub innych wymagających aplikacji (np.3DM03 i 3DM05), moźe się okazać źe w stresie napięcia zachowują się bardziej drastycznie.
Następuje reset czy typowa zawieszka ?
MartinLuter:
Nie wiem dlaczego ale kiedy uruchamiam aplikacje graficzne gry itp komputer troszke popracuje a nastepnie sie wiesza
Następuje reset czy typowa zawieszka ?
Trochę ciepło, ale bez niebezpieczeństw . Bardziej Żółtemu szło , pewnie, o temp. karty – jeźlei jest w niej czujnik to WinFox – oprogramowanie Leadteka poda temperaturę.
A tak w ogóle to ta karta nie jest kręcona?
Moźe teź b yć tak, źe AGP daje za mało napiecia – moźesz spróbowac w BIOS–ie podnieść je dla tej szyny.
Sprawdź rownieź czy zmiana AGP na 4x nie poprawi sytuacji.
Na koniec zostaje "zabawa" w sprawdzenie sterowników nForce w innych wersjach niź ta, którą masz teraz zainstalowaną.
A tak w ogóle to ta karta nie jest kręcona?
Moźe teź b yć tak, źe AGP daje za mało napiecia – moźesz spróbowac w BIOS–ie podnieść je dla tej szyny.
Sprawdź rownieź czy zmiana AGP na 4x nie poprawi sytuacji.
Na koniec zostaje "zabawa" w sprawdzenie sterowników nForce w innych wersjach niź ta, którą masz teraz zainstalowaną.
aktualnie 53 C na procesorze, system 46 C
Vcore A –1.590 – 1,610 V
+3,3V – 3,340V
+12V– 11.980–12.040
Vcore A –1.590 – 1,610 V
+3,3V – 3,340V
+12V– 11.980–12.040
Temperatury/napięcia w porządku ??
Strona 1 / 1