Prosze o rade

Witam,moze ktos potrafi mi pomoc.Nie moge otworzyc strony z Allegro,wczytuje mi sie tylko głowna strona ale jak przechodze do logowania albo aukcji itp pisze tylko gotowe i strona biala,nic na niej nie ma,inne strony otwieraja sie bez problemu,moze z jeszcze jedna mialam ten sam problem.To tylko na XP sie dzieje,teraz przeszlam na 98 i wszystko jest OK.I jeszcze pytanie ,kiedy wylaczam komputer i wlacze znowu, nie wczytuja mi sie ikony na pulpicie,nie ma paska ,nic,tylko tapeta windows XP, pusta.Po kilku resetach jakos znowu zalapie te ikony do nastepnego wylaczenia komputera.Sprawdzalam komputer na wirusy i trojany,cos tam bylo i niby sie tego pozbylam wczoraj i to wszystko co opisalam dzieje sie od wczoraj i nie wiem co dalej z tym moim kompem.Dzieki z gory za jakiekolwiek rady

Odpowiedzi: 3

Jesli zauwazylas ze problemy zaczely sie od machlojek z Java, zaciagnij paczke jave M$ i sprobuj przeinstalowac –> Build 3805, Build 3810 Update for 3805. Mozesz rowniez sprobowac z java Suna

Jeszcze jedno – jesli to problem z java M$, najpierw ja moze odinstaluj i dopiero wtedy odpal instalke nowej paczki. Z Uruchom komenda "RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection java.inf,UnInstall"
EL NINO
Dodano
25.04.2005 15:43:38
Witam ponownie,serdeczne dzieki za rade,ze znikajacymi ikonami juz sobie poradzilam ale wciaz nie wiem co z tymi stronami ktore mi sie nie wczytuja,takze strona z tym forum i ogolnie cala ta strona –CentrumXP.pl takze na systemie XP mi sie nie wczytuje,jak wczesniej pisalam caczyna pobierac,gotowe a strona biala.Czy wylaczylam Active X?Nie wiem,to cos co sie tak nazywa znalazlam w –Narzedzia–opcje internetowe–zabezpieczenia,tam mam wszystko ustawione raczej dobrze,tak samo jak na 98 i chyba takze tam sie to ustawia automatycznie.A moze to nie w tym miejscu chodzi o te Active X?Jakas strona wlaczyla mi sie wczoraj gdzie pisało o zainstalowaniu –java, na tym komputer sie zawiesil i zaczęly sie problemy.
Izabela
Dodano
25.04.2005 04:22:07
W pierwszej kolejnosci (na brak tych ikon) albo w Uruchom albo uruchamiajac komputer z plyty i wchodzac do konsoli odzyskiwania, wpisz sobie "sfc /scannow" i nacisnij Enter.
Jesli nic sie nie zmieni, ponownie z konsoli:
1. zmien nazwe aktualnego pliku explorer.exe poleceniem: "ren c:\windows\explorer.exe c:\windows\explorer2.exe"
2. wypakuj plik explorer.ex_ znajdujacy sie na plycie XP w folderze \I386 poleceniem: "expand x:\I386\explorer.ex_ c:\Windows\explorer.exe"
Oczywiscie "x" to litera CD.

Allegro – nie wylaczalas ActiveX ?
EL NINO
Dodano
25.04.2005 01:17:18
Izabela
Dodano:
24.04.2005 23:28:09
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1