Prosze o pomoc!
To moj pierwszy raz na tym forum:)
A problem jest taki:mam durona 850 na plycie K7VZA a ,ze na dzisiejsze wymagania to troszke malo,dlatego chcialbym sie dowiedziec jaki procesor max. wejdzie mi w ta plyte.
Dziekuje z gory za jakiekolwiek informacje
A problem jest taki:mam durona 850 na plycie K7VZA a ,ze na dzisiejsze wymagania to troszke malo,dlatego chcialbym sie dowiedziec jaki procesor max. wejdzie mi w ta plyte.
Dziekuje z gory za jakiekolwiek informacje
Odpowiedzi: 6
Wejdź na www.bios.pl i poczytaj – szczewgólnie to co się znajdzie pod odnośnikiem o tytule "mój pierwszy raz" – nie jest to blog na temat inicjacji z dziedziy fizjologii.
Sprawdzilem i rzeczywiscie:obok nazwy jest napisane 3.0,wiec chyba moge sie cieszyc :D
Ale prosilbym jeszcze o wyjasnienie jednej kwestii:czy taki upgrade BIOS–a dziala na stale?oraz czy moga wystapic jakies problemy(no i czy da sie je"odczynic :)"?
Z gory dziekuje,pozdrawiam
Ale prosilbym jeszcze o wyjasnienie jednej kwestii:czy taki upgrade BIOS–a dziala na stale?oraz czy moga wystapic jakies problemy(no i czy da sie je"odczynic :)"?
Z gory dziekuje,pozdrawiam
Oznaczenie wersji PCB ( płyta obwodu drukowanego ) znajduje się obok nazwy płyty głównej umieszczonej na płycie :wink:
Jeśli to PCB 3.0 i posiadasz BIOS v.3.7 to moźe współpracować z 2200+ .
Tu znajdziesz nowy BIOS jak i instrukcję How Know Flash`owania Bios`u ( w zaleźności od BIOS ) :
BTW, jest to Award BIOS dla PCB 3.0 i PCB 1.0.
:arrow: http://www.ecsusa.com/downloads/bios
Jeśli to PCB 3.0 i posiadasz BIOS v.3.7 to moźe współpracować z 2200+ .
Tu znajdziesz nowy BIOS jak i instrukcję How Know Flash`owania Bios`u ( w zaleźności od BIOS ) :
BTW, jest to Award BIOS dla PCB 3.0 i PCB 1.0.
:arrow: http://www.ecsusa.com/downloads/bios
Na poczatku chcialbym podziekowac wam za szybka odpowiedz(widze ze to naprawde dobre forum :D )
irondick:niestety twoja propozycja nie wchodzi w gre(sam o tym myslalem)poniewaz,zmieniajac plyte musialbym zmienic takze RAM a na to juz nie mialbym pieniazkow :cry: aktualnie mam 384 i nie chcialbym schodzic ponizej tego ofcoz
:)
McScr@by:dzieki za ta tabelke,niestety nie wiem co to jest PCB Ver. a takze jak upgradeowac BIOS.Poza tym odczytuje ze moge wsadzic Athlona XP 2000+?
Prosze o potwierdzenie :) oraz info nt.upgradeu BIOS–a
Dzieki!
irondick:niestety twoja propozycja nie wchodzi w gre(sam o tym myslalem)poniewaz,zmieniajac plyte musialbym zmienic takze RAM a na to juz nie mialbym pieniazkow :cry: aktualnie mam 384 i nie chcialbym schodzic ponizej tego ofcoz
:)
McScr@by:dzieki za ta tabelke,niestety nie wiem co to jest PCB Ver. a takze jak upgradeowac BIOS.Poza tym odczytuje ze moge wsadzic Athlona XP 2000+?
Prosze o potwierdzenie :) oraz info nt.upgradeu BIOS–a
Dzieki!
http://www.ecsusa.com/support/table_amd.html
Zastanów się czy jest warto inwestować w to pieniądze.To co masz wydać na lepszy procesor zostaw w kieszeni a płytę sprzedaj na giełdzie i za tą sumę + to co na procka kup sobie coś nowszego.Miałem podobną sytuację i tak zrobiłem.Nie źałuję.
Strona 1 / 1